fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Operite četkice za šminkanje

Posle odredjenog vremena četke za šminku postaju leglo bakterija, pa je potrebno redovno da ih čistite. Pod mlazom mlake vode perite četkicu niz dlaku. Po savetima mnogih šminkera najbolje je da to učinite pomoću deterdženta za sudove.  U drogerijama u poslednje vreme izašla sredstva za održavanje četkica. Dok voda ne postane potpuno bistra, znajte da niste završili. Ako je potrebno, dvaput ponovite pranje. Dobro isperite, pa četkicu pritisnite čistim peškirom da upije višak vode.

Foto: Ema Vitković
Foto: Ema Vitković

U drogerijama u poslednje vreme izašla sredstva za održavanje četkica. Preporučila bi jednu od njih a to je Allin Make Up brush cleanser koju možete naći u prodavnicama DM-a. Kako se koristi? Naprskati na suvu četkicu. Pod mlazom vode rukom oprati četkicu i isprati. Ponoviti postupak. Oblikovati i ostaviti da se suši.

Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.