fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Šminka u duginim bojama

Kao šminker ću vam predstaviti neke od novih tehnika u šminkanju. Treba uvek pratiti koje je doba godine i time prilagoditi šminku. Uvek je idealno vreme da pokažete novi, obnovljeni ten i šminku koja će otkriti sve adute vašeg lica, a sakriti eventualne nedostatke. Postoji mnogo načina nanošelja senke, što je prilagodjeno različitim oblicima oka i bojama. Predstaviću vam nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da vaš mejkap učinite zaista drugačijim i neobičnim.

  • Počnite sa nanošenjem bele senke na kapak i područije ispod obrva. Zavisno od tipa vaše kože, senku će te duže zadržati postojanom stavljanjem neke kremaste, masnije senke ili pudera u prahu.
  • Senke u duginim bojama jednu po jednu nanesite u vidu vertikalnih pruga od kapka do obrva, vodeći računa o tome da se ne preklapaju. Pravila šminkanja zahtevaju razigrane boje, tako da je dopušteno malo eksperimentisanja – od zlatnih nijansi pa sve do duboke plave, uostalom pronadjite look koji vam odgovara.
  • Četkicom lagano prelazite horizontalno duž kapaka od unutrašnjeg ugla oka ka špoljašnjem, kako bi stapanje bilo veoma lagano.
  • Koristeći olovku ili ajlajner iscrtajte gornju i donju liniju oka i produžite je ka spoljnjem uglu. možete završiti dodavanjem zlatnog sjaja na unutrašnji i spoljašnji deo oka.
    Foto: Ema vitković
    Foto: Ema vitković

 

Prethodni tekstMade in Makedonija
Sledeći tekstPusti me molim ti se
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.