fbpx
spot_img

Zlatni Dimitrijević

Željko Dimitrijević je proslavljeni srpski paraolimpijac, koji je rođen 1971. godine u Petrovcu na Mlavi. Sa samo 19 godina doživeo je tešku povredu prilikom jednog skoka u reku Mlavu. Nekoliko godina nakon teške povrede Željko je odlučio da se „oproba“ u sportu osoba sa invaliditetom, a izbor je pao na disciplinu – bacanje čunja koja savršeno odgovara osobama sa povredama vrata, osobama koji nemaju osećaj u prstima, kao i osobama koje boluju od paralize. Željko je verovatno najbolji takmičar koji se pojavio u ovoj disciplini. U svojoj bogatoj kolekciji medalja, ima i titule evropskog, svetskog i paraolimpijskog šampiona. Ono što je zanimljivo u vezi Željka je da gotovo na svakom takmičenju osvoji zlatnu medalju, a uz to po navici ide i svetski rekord.

Na Svetskom prvenstvu u Londonu, Željko je u ponedeljak osvojio novu zlatnu medalju. Naravno uz zlatnu medalju je pao i svetski rekord, koji sada iznosi 31,99 metara. Svetsko prvenstvo u Londonu moglo bi biti i poslednje za Dimitrijevića, koji je još ranije istakao da bi voleo da svoju karijeru završi u Londonu, na mestu gde je praktično i počeo da se bavi ovom disciplinom.

Foto: www.zimbio.com
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...