Dečji maraton je bio sjajna prilika da delimo dobro, pozitivnu energiju i podsetimo sve na važnost ranog obrazovanja. U Zoo-vrtu u subotu u Beogradu po 22. put održan je Smoki Smokić Dečji maraton, na kom je učestvovalo 150 dečaka i devojčica.Bilo nam je jako drago što su mališani i njihovi roditelji brzo prihvatili i usvojili slogan naše mini-kampanje „I do cilja treba znati, vrtić ce ti znanje dati!“. Reč je o akciji koju smo pokrenuli zajedno sa UNICEF-om, kako bismo podigli svest o važnosti ranog razvoja i obrazovanja u detinjstvu.

N

Klincima i klincezama se tim povodom, neposredno pre trke, putem pisma obratio Novak Đoković, najbolji teniser sveta i osnivač naše Fondacije.

Žao mi je sto nisam danas sa vama, ali vam šaljem velike pozdrave i puno zagrljaja za svakog od vas. Drago mi je što ćete uživati, trčati, radovati se i provesti divan dan u prelepom beogradskom zoološkom vrtu. Svakog dana podsetite mame i tate da idu sa vama barem malo napolje, ponesite loptu, pozovite drugare i radujte se. Kada sam ja bio mali, obožavao sam da se igram i bavim sportom, a sada znam koliko je to bilo i važno za moj razvoj – napisao je Novak.

Đoković je imao poruku i za roditelje:

 Želim da vas podsetim koliko je važno da vaša deca stiču znanja od malih nogu i pohađaju kvalitetne programe koje im nude vrtići. Tamo mogu da se druže sa svojim vršnjacima i da se razvijaju u lepom okruženju. Zadatak naše Fondacije, UNICEF-a i svih ljudi i partnera koji su nam se pridružili jeste da kvalitetnih vrtića bude što više. Sve ćemo učiniti da deci obezbedimo stimulativne uslove za razvoj i rano obrazovanje.

Novak se zahvalio svima koji su učestvovali u maratonu.

Ne zaboravite: I do cilja treba znati, vrtić će ti znanje dati!

Fondacija „Novak Đoković“ sprovodi program „Školice života – zajedno za detinjstvo“ u ekonomski nerazvijenim i ruralnim opštinama u Srbiji. Do sada je obuhvat dece u ovim programima preko 250, što je izuzetan uspeh ako se zna da u većini tih mesta ranije nije ni bilo mališana koji pohađaju predškolsku nastavu.

Nadamo se da će do kraja aprila odziv roditelja da upišu decu u vrtiće biti izuzetan! Ovom prilikom bismo ih još jednom zamolili: Tate i mame, upisujte decu u vrtiće, jer je to jako važno!

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Izvor: novakdjokovicfoundation.org