fbpx

Bajaga odlazi u Skandinaviju!

Bajaga i Instruktori tokom aprila idu na skandinavsku mini-turneju, u okviru koje će prvi put svirati u Norveškoj, a očekuju ih i koncerti u Poljskoj, Švajcarskoj…

 

Sve je manje zemalja u kojima nismo bili, tako da se obradujem svaki put kad idemo u neku novu“, kaže Momčilo Bajagić, čiji bend svira premijerno u Oslu 29. aprila u “Vulkan areni”. Uz to, sa Instruktorima se vraća u susednu Švedsku za nastupe 27. aprila u “Sodra teatern” u Štokholmu i 30. aprila u Malmeu u “Moriska paviljongen”.

https://www.facebook.com/events/222647978099988/

 

Baš mi je drago što idemo prvi put u Oslo. Imam neke prijatelje Norvežane, koji su živeli u Beogradu, i mnogo puta smo se dogovarali da se vidimo, ali nije bilo prilike. Sada će sigurno doći na koncert. Prošli put u Švedskoj smo svirali Geteborg i Malme, a sada će nas nakon dosta godina videti publika u Štokholmu“, kaže Bajaga.

https://www.facebook.com/events/446775445529565/

 

Beogradski bend odnedavno uživo svira “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” – novi singl/spot koji je Bajaga snimio sa bluzerima Point blank i gitaristom Dragim Jelićem – što znači da će, uz još neke vraćene pesme, repertoar biti osvežen na predstojećoj turneji. U to će se najpre uveriti 15. aprila publika u klubu “Proxima” u Varšavi, u mestu trijumfalnog prvog susreta Bajage i Instruktora sa poljskom publikom iz 2013. godine.

Bio sam oduševljen Varšavom, publikom i klubom, i sjajno je što nam se sada ukazala prilika da se vratimo tamo! Ponudićemo ponovo nešto zanimljivo našim prijateljima u Poljskoj, ‘Proxima’ je pravi klub za nas i jedva čekam da se tamo popnem na binu!” kaže Bajaga.

https://www.facebook.com/events/150336035345404/
U narednom razdoblju, Bajagu i Instruktore očekuju nastupi i 27. maja u “Elite” klubu u Cirihu, 2. jula na OK Festu na Tjentištu (BiH) i 29. jula na otvaranju Šabačkog letnjeg festivala.
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.