fbpx
spot_img

Beogradski studenti među najboljima na međunarodnim ispitima iz ekonomije

Na jednom fakultetu Beogradskog Univerziteta postoji samo jedan ispitni rok, čak 91% ispita za ovu školsku godinu studenti su položili sa najvišim ocenama i svi su upisali narednu godinu.

 

Ekonomski fakultet Beograd

Foto: EKOF

Ovakav uspeh svrstava studente ovog fakulteta među najbolje, u poređenju sa vršnjacima iz inostranstva.

Radi se o Ekonomskom fakultetu Beogradskog Univerziteta i jedinstvenom smeru “Economics and finance” koji se pohađa po programu Univerziteta u Londonu i koji na kraju studija obezbeđuje dve diplome – Univerziteta u Londonu i Univerziteta u Beogradu.

“Značaj ovakvog uspeha je još veći, jer govorimo o prvoj generaciji studenata koji na Ekonomskom fakultetu u Beogradu pohađaju smer Economics and finance, po prestižnom londonskom programu”, kaže prodekan za finansije i međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta Saša Ranđelović i dodaje:

“Iako međunarodno iskustvo ukazuje da je uobičajeno da u prvim godinama realizacije sličnih programa prolaznost i uspešnost na ispitima bude nešto slabija, to kod nas nije bio slučaj. Stoga ovaj rezultat može da se tumači kao indikator kvaliteta naših studenata, ali i visokog kvaliteta nastave koju naši profesori izvode.”

Osnovne studije “Economics and Finance” po programu čiji je akademski nosilac Londonska škola ekonomije, počele su da se realizuju prošlog oktobra. U okviru ovog programa studenti po završetku dobijaju dve diplome – Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Londonu (nosilac LSE).

Studenti slušaju nastavu na engleskom jeziku, koju izvode naši profesori. Ispiti se polažu pismeno, a ispitne zadatke zadaju i pregledaju profesori sa čuvenog LSE. Studenti imaju 14 dvosemestralnih ispita za tri godine.

Prva generacija od oko 30 studenata uči po istom programu i ima isti tretman kao i njihove kolege koje studiraju u Londonu, a krajnja diploma spada u jednu od najcenjenijih u svetu. Na sličnim međunarodnim programima Univerziteta u Londonu, diplomiralo je šest Nobelovaca. Srbija je jedina zemlja u ovom delu Evrope gde studenti imaju priliku da studiraju po ovom programu i dobiju dve diplome, a u toku su prijave za novu generaciju.

Izvor: danas.rs

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.