fbpx
spot_img

Čovek vinila iz Kule – Goran Gajić

U Domu omladine Kragujevca našli su mesto ljubitelji „vinila”, gramofonskih ploča: starih dobrih i novih naslova jugoslovenskih i svetskih izdavača. Kragujevčani su tradiciju iz Domu omladine Beograda u čijim prostorijama se održavala pola veka, prihvatili kao štafetu, značajan kulturni događaj koji okupljanja kolekcionara iz cele Srbije.

Zadnja subota u januaru donela je pored već odomaćenih izlagača iz Beograda i Šumadije, velikog kolekcionara Gorana Gajića iz Kule. On aktivno učestvuje na svim berzama širom Srbije i nije ga mrzelo da porani, vozi 220 kilometara da u Kragujevcu ponudi sakupljačima „vinila” svojih nekoliko hiljada ploča.

Bravar, elektirčar po zanimanju rođen je 1978. godine, svoju kolekciju otvorio je pazarivši originalne kasete hevi-metelaca IRON MEN, a prvi vinil bila je  longplejka URIAH HEEP. Za događanje u Kragujevcu doznao je preko društvenih mreža. Malo je kasnio, ali pošto se najavio kolege su mu sačuvale mesto.

 

Dom omladine Kragujevca u svoj Galeriji najavljuje novu berzu za subotu  13. februara, tako da kolekcionari mogu da dugoročno planiraju događaj. svake druge subote.

 

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.