fbpx
spot_img

Dijaspora u Čikagu proslavila slavu: Liturgiju pred punim hramom služila dvojica vladika, ambasador kao gost

Crkva Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu je proslavila svoju slavu svog zaštitnika na veoma lep i dostojanstven način. Sve je počelo arhijerejskom liturgijom koju su služili vladike Longin i Mitrofan sa sveštenstvom u prepunoj crkvi.

DVOJICA VLADIKA I AMBASADOR: Liturgiju služili vladike srednjezapadnoamerički Longin i kanadski Mitrofan

Liturgiji je, pored mnoštva vernog naroda te parohije i gostiju, prisustvovao i njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović.

Nakon liturgije priređen je bogat kulturni, verski i umetnički program uz bogatu trpezu ljubavi.

Proslavu su uveličali mladi i dečica koja su izvela himnu Srbije i predivan muzički program.

TRADICIJA I BUDUĆNOST: Dečji hor Crkve Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu.

Ovo je bilo divno proslavljanje u slavu i čast gospodnje i primer kako naš narod u rasejanju čuva svoju veru, jezik i kulturu, uz zahvalnost Americi što im je dala utočište i postala drugi dom.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.