fbpx
spot_img

Dragana Harkai: O značaju smirenosti

Smirenost je sposobnost, osećanje čoveka da čak i u neprijatnim, nelagodnim, frustrirajućim i sličnim situacijama ostane smiren i pravilno razmišlja. Osobe koje su smirene obično smišljaju bolja rešenja za situacije u kojima su se našli.

Postoje saveti koji su značajni za održanje smirenosti:

1. Zastanite na trenutak da prepoznate ono što vas je naljutilo. Ako je to nešto što nije mnogo važno, iztolerišite, ako i jeste od važnosti nađite način da bez tenzije dođete do rešenja.

2. Nemojte sve shvatati lično. Tako ćete svoje misli i stanje poštedeti uznemirenosti.

3. Iako neki ljudi postupaju nerazumno, pokušajte sebi da objasnite uzroke njihovog ponašanja, i shvatićete da na to ništa vi ne utičete.

4.Nemojete se ni na koga ljutiti. Kako veliki umovi kažu to je kazna koju dajemo sebi za tuđu grešku. I imajte na umu da će vaša ljutnja najviše vama samima oduzeti energiju.

5. Počnite da mislite na nešto pozitivno, lepo i optimistično. Ako imate lepe i optimistične misli i život će vam takav postati.

Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.