fbpx
spot_img

Džaba ljubav

Foto: businessesgrow.com
Foto: businessesgrow.com

Prodao sam svoje znanje sticano godinama i dobio novac. Legla je na račun prva plata. Da li sam se osećao dobro? Verovatno jesam. Kako sam potrošio prvu platu? Više se i ne sećam. Vrlo je moguće da sam kupio, meni dragim i važnim osobama poklone, a ostatak potrošio na druge i sebe. Mislim da sam ostatak ostatka ostavio kao prvu zarađenu ušteđevinu. To je neki scenario koji mi se mota po glavi. Da li je tako – pojma nemam.

No, ono čega se sa sigurnošću sećam i šta sa sigurnošću želim su stvari koje se ne mogu kupiti novcem. One suštinski i donose najveći stepen zadovoljstva. Zdravlje, sreća, ljubav.

Čudno je to, zaista, kako stvari koje najviše vrede ne mogu da budu izražene u uncama zlata. A jesu zlata vredne. Najvrednije, najsjajnije, najlepše, najslađe.

Pevač će najlepše otpevati pesmu kada peva za džabe. Za rođaka, za prijatelja, za „svoju dušu“. Tada su tonovi najlepši. Baš kao što su i najlepše pesme koje govore o ljubavi. Bezinteresnoj, beskompromisnoj, bezpredrasudnoj, najlepšoj – džaba ljubavi.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin