fbpx
spot_img

Džiboni dolazi prvi put u Niš!

Pop kantautor Džiboni (Gibonni) održaće prvi koncert u karijeri u Nišu 30. oktobra (20:00) u hali „Čair“, gde najavljuje „best of repertoar“.
„Najveća zvijezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći. Poziv mojoj sorti ljudi“, kaže Zlatan Stipišić-Džiboni. 

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali „Čair“, koji organizuje pormoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i menjačnici „Pirana“ u Nišu.

Za muzičara iz Splita, poznatog po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama „Oprosti“, „Žedam“, „Libar“ i „Tempera“, koncert 30. oktobra u „Čairu“ neće biti prvi susret sa Nišlijama. Još kao pevač splitskog hard rok sastava Osmi putnik Stipišić je nastupao u gradu na Nišavi krajem osamdesetih.„To je bio koncert na stadionu, a domaćini su bili Kerber, pa su nas zvali u goste. Sjećam se da je stadion bio pun i da su nas ljudi odlično primili“, kaže Džiboni. 

Koncert u „Čairu“ će, kako sada stvari stoje, do kraja ove godine biti jedini susret Džibonija sa srpskom publikom, a možda i duže: „Poslije velikog koncerta u Nišu moji će me suradnici zaključati u studio dok ne završim novi album“.


Gibonni

Zlatan Stipišic Gibonni je hrvatski pevač, muzičar i kompozitor iz Splita. Potekavši u iz porodice sa snažnom muzickom tradicijom – njegov otac Ljubo Stipišić bio je poznati kompozitor – počeo je karijeru osamdesetih u heavi metal bendu Osmi putnik. Nakon raspada benda Stipišić seli u Zapadni Berlin i priključuje se nemačkoj grupi V2 za koju se pojavljuje kao autor pesama na albumu Out To Lunch. Kao studijski muzičar je sarađivao s legendarnom nemačkom hevi metal grupom Rage na albumu Invisible Horizons. Pod tim imenom počinje solo karijeru u devedesetima sa pesmama koje spajaju elemente roka i dalmatinske etno muzike, stekavši brzo veliko sledbeništvo, posebno medu mladima u Hrvatskoj. Gibonnijeva popularnost nastavila je da raste preko granica Hrvatske i trenutno je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara bivše Jugoslavije. Gibonni je napisao pesmu „Cesarica“ za Olivera Dragojevića, koja je postala ogroman hit i najemitovanija pesma u Hrvatskoj devedesetih. Zlatan Stipišić 2003. godine postaje UNICEF-ov ambasador dobre volje i uključen je u mnoge humanitarne koncerte i organizacije za borbu protiv gladi i siromaštva.

Diskografija

1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2006 Unca fibre, Dallas Records
2010 Toleranca, Dallas Records
2013 20th Century Man, Dallas Records

http://gibonni.com/
https://www.facebook.com/pages/GIBONNI-Official-FanClub/131462252329?sk=wall

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.