fbpx
spot_img

Festival „Promocija humanih vrednosti“

U okviru Programa Promocija humanih vrednosti je, u „Teatru 78“ u Beogradu, u periodu od 5. do 7. aprila održan četvrti po redu Festival pozorišnih predstava koje su pripremili i izveli učesnici ovog Programa – učenici nižih razred a osnovnih škola. Svoje sposobnosti na „daskama koje život znače“, na temu tolerancije, nediskriminacije, rodne ravnopravnosti, dečijih prava i prevencije nasilja uopšte a putem interneta posebno, pokazala su i odmerila deca iz 26 gradova i opština.

Crveni krst Kragujevca i grad Kragujevac, na ovom Festivalu su predstavili učenici OŠ „Radoje Domanović“ sa predstavom „Ipak NE“, koja na jedan izuzetno ozbiljan i realan način pokazuje opasnosti od neopreznog korišćenja interneta od strane dece. Naši „mali glumci“ su prikupili izuzetnu pažnju i podršku publike, ali i vrlo pozitivne komentare profesionalaca i partnera Crvenog krsta Srbije, jer je predstava veoma edukativna i primenljiva za dalje edukacije. Glumačku postavu za predstavu „Ipak ne“, činili su sledeći učenici:

1. Nemanja Dimović,

2. Ognjen Dabić,

3. Aleksa Perović,

4. Anđela Blagojević,

5. Ana Radovanović,

6. Petra Nedeljković,

7. Iva Janković.

U pripremama i nastupu, ovi mladi ljudi bili su predvođeni volonterima Crvenog krsta Kragujevac Tatjanom Đaković i Lazarom Jovičićem, kao i učiteljicom Vesnom Milovanović. Za najbolju glumicu Festivala proglašena je Anđela Blagojević.

Prilika da zatvore Festival i podsete sve učesnike na principe i misiju Crvenog krsta, data je još jednoj ekipi koju je poveo kragujevački Crveni krst, takođe iz škole „Radoje Domanović“, koja je imala nastup na pomenutu temu. Ekipu koju je predvodio učitelj Zoran Todorović, činili su sledeći učenici:

1. Filip Đorđević,

2. Bata Jovović,

3. Nikola Jovanović,

4. Aleksa Tanasijević,

5. Emilija Hristovski,

6. Elena Antonijević,

7. Miljana Radovanović.

Crveni krst Kragujevac
Crveni krst Kragujevac
Crveni krst Kragujevca je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija osnovana za teritoriju Grada Kragujevca i sastavni je deo Crvenog krsta Srbije.