fbpx
spot_img

Fondacija Princeze Katarine, Lajflajn Čikago i udruzenje Kraljevina Srbija donirali pomoc Srbima na Kosovu i Metohiji

Prizren, 17. mart 2019 – Fondacija Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine, Lajflajn Čikago i udruženje Kraljevina Srbija isporučili su novi frižider, mašinu za pranje veša i pakete sa hranom, sredstvima za higijenu, odećom i igračkama porodici Savić iz Koretišta u Gnjilanu. Porodica Savić broji čak 24 člana od kojih je 11 dece, a svi žive u jednoj kući. Vrednost isporučene pomoći iznosi više od 300.000 dinara, a ovom prilikom isporučeno je i oko 200 paketa osnovnih životnih namirnica i igračaka srpskim porodicama i deci u Gračanici.

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago obezbedila je finansijska sredstva za ovu humanitarnu isporuku uz pomoć tri kola srpskih sestara iz Sjedinjenih Američkih Država, koje pomažu njihovu organizaciju i Fondaciju Princeze Katarine dugi niz godina.

Posebnu zahvalnost Fondacija Princeze Katarine, Lajflajn Čikago i udruženje Kraljevina Srbija upućuju kolima srpskih sestara iz države Ilinois, pri srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Đorđe iz Džolijeta, zatim srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Arhangel Mihailo u Lansingu, Sestrinstvu Kneginja Zorka iz Lansinga, kao i Narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ na organizaciji i pomoći pri podeli paketa pomoći.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.