fbpx
spot_img

Slađana Nedeljkovic – biografija

Rođena 1968. godine u Vranju.

Od najranijeg doba detinjstva, pokazivala je interes i ljubav prema kreativnoj ekspresiji.

Završila srednju Umetničku školu za dizajn u Nišu i diplomirala na Učiteljskom fakultetu u Vranju.

Kreativnost i autentičnost svog unutrasnjeg izraza i senzibiliteta – predstavljala je kroz umetničke slike na brojnim kolektivnim i humanitarnim izložbama, likovnim kolonijama u Vranju i Srbiji. Radila kao dizajner, kolorista, kreator za unikatne modele i sofisticirane detalje na ženskim odevnim predmetima.

U Galeriji narodnog Muzeja u Vranju, 2000.godine hrabro je zakoračila na bogatu likovnu scenu grada, svojom prvom samostalnom izlozbom crteža u boji. Kao autor likovnih radova kojima je na neki način želela da se vrati u prošlost, bogatim koloritom i detaljima, svojim se sugradjanima predstavila drugom samostalnom izložbom “Čarobni ćilim” 2002.godine.

U toku stvaranja raskošne treće po redu samostalne izložbe Tajna krosnje 2012. – Galerija narodnog Muzeja Vranje, inspirisana i na pisanje poezije.

Tako je nastala i objavljena zbirka poezije Trenutak” – Narodni Univerzitet, Vranje 2013. Recenzenti: prof dr Stana Smiljković i prof dr Golub Jašović.

Objavljivana u zbornicima poezije u Srbiji i šire, jedina iz Vranja i regiona učestvovala  na Internacionalnom Pesničkom festivalu u Novom Sadu, zastupljena u mnogim zajedničkim zbirkama izdavačkih kuća iz Srbije i Hrvatske, časopisima za kulturu i van granica Srbije, učestvovala je i na više Međunarodnih festivala pesništva i manifestacija na kojima se promoviše poezija. Dobitnica je ZAHVALNICE koje dodeljuje poetski klub „Stihovnica“ iz Banja Luke za nesebičnu podršku i doprinos u promociji kulture.

Oprobala se i kao urednica. Jedan je od urednika internacionalnog zbornika “Pisanija”, koji je oktobra 2013. zakoračio na književnu scenu.
Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku. Od slika do pesama, od pesama do slika, voli druženja i susrete sa ljudima koji imaju ista interesovanja.

Udata i majka dvoje dece.

576001_3138484234946_490750736_n

Slađana Nedeljković
Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija - nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.