fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: Zaljubite se u svoju ideju…

Kada se pojavi neka ideja na ekranu vašeg uma, do njene realizacije treba proći određeni period. Kao što ona poznata izreka kaže da je potreban određeni period da prođe od setve do žetve. Vaše ideje su kao seme koje posejete, ono ne može odmah da krene da raste, potrebno je neko vreme i određeni uslovi da bi se pojavio izdanak. Tako je i sa vašim mislima, prvo se pojavi ideja, pa prođe određeni period, da bi se ta ideja manifestovala u stvarnom životu.

Koji je to period i za koje vreme će se vaša ideja pojaviti zavisi od vas, od snage vaše želje, od preduzetih koraka, odnosno od vaše akcije vezane za vaše  intelektualno seme ili ideju koju ste posejali u vašem umu. Ta ideja mora biti potpuno jasna, šta je to što zapravo vi želite. Potom obezbedite odgovarajuće uslove, ljude, prilike, vreme, odredite datum kada želite da se vaša ideja realizuje, pravite korake, verujte da to možete i ne odustajte. Ako ne krene po planu, ne menjajte svoju ideju, već put ka njoj.

Vreme od ideje do njene manifestacije, možete ubrzati, samo ako svu svoju energiju uložite u ideju, ako osnažite svoju veru u sebe i ubrzate  korake ka cilju. Naravno da ćete se na tom putu susretati sa strahom, strepnjom, zato što ulazite u nešto novo, vama nepoznato, bez obzira što je to nešto mnogo bolje za vas. Postoji ona tendencija da se vratite u ono staro poznato u svoju proverenu zonu komfora, gde ne napredujete, već životarite.

Naravno da je važno da kada zamislite svoj cilj, morate staviti datum. Jer cilj bez datuma je san. Kada imate datum, vi onda činite korake, radite na postavljenom cilju, vi napredujte, ulažete svoj trud i vreme i spremni ste da dopustite da to što želite i prihvatite  da uđe u vaš život. Verujte da je to za vas moguće,  jer vera će vam dati snage da izdržite na tom putu i ako on ponekad neće biti lak. Vera će vam dati i strpljenja da sačekate vreme koje je potrebno da se vaša želja manifestuje  u fizičkom  obliku.

Morate se zaljubiti u svoju ideju, jer samo tada ćete činiti sve što je potrebno da dođete do toga što želite. Samo tada ćete biti spremni da idete dalje i ako vam se učini da dalje ne može. Tek tada ćete napraviti korak više i kada izgubite snagu i volju za dalje i kada se od svega umorite. Tek tada ćete jače verovati u sebe. Samo tada će vam trepereti vaša slika i vi na cilju. Zato je važno, još jednom napominjem  da se zaljubite u svoju ideju, jer samo ljubav vas pokreće, nosi, daje snagu i krila da letite ka onome što volite i ka onome što sanjate.

Tako sam se i sama zaljubila u ideju, a ta ideja je bila da napišem svoju prvu knjigu. Prvo sam samo sanjarila o tome, puno maštala, poželela, osmelila se da svoju želju pretvorim u cilj, da svojoj želji dam datum… krenula, malo po malo, malo napred, malo u stranu, ali nikada se nisam vraćala nazad iako me je strah često zaustavljao… ali mu se nisam predala… I posle puno koraka, rada, velike vere da ja to mogu, i da je to moguće, danas sam ponosni autor, jedne divne knjige, životnog podsetnika, pod nazivom Miris pozitvnog duha, koji je nekada bio samo san u mojoj glavi, a danas moj ponos na javi.

.

Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?