fbpx
spot_img

Humano srce Vojvodine nominovano za priznanje Dama Region 2018. godine!

Dugogodišnja prosvetna radnica, humanitarka, novinarka i autorka emisije ,, Kuvati srcem“ (Vojvodina) Ankica Utornik Orčić odlukom žirija eminetnih kulturnih radnika i predstavnika medija, nominovana je za prestižno priznanje i titulu ,,Dama Region“ 2018. godine za rad, doprinos i stvaralaštvo u domenu očuvanja kulturnih vrednosti Vojvodine i humanitarnog rada o kom se veoma zna u severnoj pokrajini.
,,Veoma sam prijatno iznenađena ovom nominacijom! “ izjavila je g-đa Orčić Utornik i dodala ,, Kada sam se najmanje nadala, dobila sam telefonski poziv organizatora renomirane manifestacije ,,Dama“  da sam jedna od nominovanih upravo zbog postignutog rada u svetu medija i očuvanja kulture kroz organizovane festivale, promocije, književne večeri itd. Posebno mi je drago kada sam čula da je Titula namenjena onoj ženi koja je veoma pomagala i činila nemoćnim ljudima živote lepšim. Srcem sam to činila, srcem sam stvarala i doprinosila selu, gradu i drugim mestima u lepoj, ravnoj Vojvodini.“ 
Inače, Ankica često daje doprinos kulturno umetničkim programima festivala i manifestacija hrane i pića u Vojvodini koje su pod pokroviteljstvom značajnih institucija. Mnogo godina je provela u prosveti učeći decu gastronomiji i kreativnosti kulinarstva. U selima Vojvodine omogućavala predstave istaknutih glumaca, novogodišnje zabave za decu, pomagala gerontološkim centrima, donirala sredstva ginekološkim odeljenjima, omogućavala struju i vodu za vreme ratnih dešavanja meštanima u selu. Osnovala Udruženje žena i kulturno umetničko društvo ,,Tiski cvet“ nastojeći da otrgne nematerijalno kulturno blago severne Srbije. Bavila se edukacijom žena, borbom za ravnopravnost i prava zaposlenja. 
Dodela ovih priznanja biće održana 16. oktobra u Vrnjačkoj Banji,  a nominovani su i: Maja Odžaklievska, Ivana Jordan, Frajle, Mileva Pavlović i mnogi drugi. 
Marko Spirić
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.