fbpx

Književno okupljanje, jedinstveno u svetu “POETSKA ZORA” – “STENKA”, BEOGRAD

U noći između  19. i 20. 6. u Restoranu “Stenka”, pesnici i aforističari, ljubitelji poezije dočekaće “Poetsku zoru”, četvrto po redu “Stihozborenje”- stihozorje. Ovogodišnjem druženju svoj doprinos daće preko 150 književnih poslenika, iz dvadesetak gradova iz oko deset zemalja, što čini ovu manifestaciju kulture najbrojnijim književnim skupom na Balkanu.

Posle celonoćnog druženja, u veseloj i opuštenoj atmosferi, igri, pesmi, uz bogat i sadržajan kulturno-zabavni program,  prigodnu trpezu, pesnici, aforističari i prozaisti, u osvit zore kazuju svoje stihove, aforizme na obali Save, upućujući ih nadolazećem letu, suncu, nebu, reci, novom danu, novoj nadi.

Domaćini večeri su Radinka Stojković, Smiljka Jovanović, Majo Danilović, Vukoman Rakočević, Miroslav Ćosović, Milan Stevanović Trnovica…

Na ovom skupu po drugi put učestvuju i članovi Udruženja balkanskih umetnika.

 

10446567_834210019988817_2431066207858155671_n

UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.