fbpx
spot_img

Ko su dobitnici Svetosavske nagrade

Svetosavsku nagradu za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji dobilo je 29 istaknutih pojedinaca i institucija.

To su Nataša Adamović i Jelena Jovanović, vaspitači u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ iz Valjeva, Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda, Osnovna škola „Boško Đuričić“ iz Jagodinde, Osnovna škola „Učitelj Tasa“ iz Niša. Dobitnici su i nastavnici mr Vesna Milenković, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „17. oktobar“ iz Jagodine, Ivana Kovačević, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Dr Dragan Hercog“ iz Beograda, Emilija Grubanov Martinek, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Subotice, Katarina Radosavljević, nastavnik razredne nastave u OŠ „Veljko Dugošević“ iz Beograda.

Foto: Z. Jovanović

Među nagrađenima su i učenici Vasilije Pantelić, maturant prirodno-matematičkog smera u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji, Jovana Udović, maturant Škole za muzičke talente u Ćupriji i Jana Dragović, maturant Gimnazije u Kuršumliji. Nagradu su dobili i nastavnici Miloš Jeftić, nastavnik verske nastave u Tehničkoj školi „Milenko Verkić Neša“ iz Pećincaca i Marko Pištalo, nastavnik istorije u Petoj beogradskoj gimnaziji.

Nagrađene su i Gimnazija u Ivanjici i Zubotehnička škola u Beogradu. Kada je reč o visokom obrazovalju, priznanja su dobili Katarina Pavlović, student molekularne biologije na beogradskom Biološkom fakultetu, Nebojša Brezić, student integrisanih akademskih studija medicine na Medicinskom fakultetju Univerziteta u Beogradu, Stefan Ž. Petrović, student doktorskih studija na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Nagrađen je i Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Fakultet veterinarske medicine u Beogradu, kao prof. dr Miroslav Marić, vanredni profesor na Matematičkom fakultetu u Beogradu, prof. dr Vladimir Jurišić, redovni profesor na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, prof. dr Milovan Bratić dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Nagradu su dobili i Studentski centar „Niš“ i Studentski centar „Beograd“, zatim Televizijski kanal nauke i umetnosti „BRAINZ TV“. Nagrađen je i Milovan Milanović, supervizor za učeničke i studentske kredite i stipendije u jednoj banci. Svetosavskom nagradom ovenčan je i dr sci. med. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Više fotografija možete pogledati OVDE.

Izvor: novsti.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.