fbpx
spot_img

KONCERT ŠKOLE MODERNE MUZIKE „OKTAVA“ IZ KRAGUJEVCA/Gornji Milanovac

Utorak, 19. januar 2016. | Svečana sala Gimnazije | 19:00 | Slobodan ulaz
KONCERT ŠKOLE MODERNE MUZIKE „OKTAVA“ IZ KRAGUJEVCA

Skola moderne muzike

ŠKOLA MODERNE MUZIKE „OKTAVA“ osnovana je oktobra 1990. godine, u Kragujevcu, sa željom da se kvalitetna muzika dvadesetog veka sačuva od zaborava. Ideja je bila, i ostala, da se sva znanja iz domena popularne muzike razumeju, saberu i podignu na viši nivo. Predmet izučavanja je rok, džez i bluz muzika, odnosno moderni muzički žanrovi koji su obeležili dvadeseti vek. Ova škola je, sa svojih dvadeset i pet godina postojanja, najstarija ustanova ove vrste u Srbiji. Od samih početaka rada, pa do danas, kroz školu je prošlo više od 500 učenika. Neki od tih učenika danas žive i bave se muzikom ne samo u Srbiji, već i u SAD, Kanadi, Australiji, Norveškoj, Španiji i Velikoj Britaniji.
Bogata koncertna aktivnost škole i veoma zapaženi nastupi učenika naveli su ih na snimanje zvučnih i video zapisa, kao rimejk ostvarenja najpoznatijih rok kompozicija.
Još jedna od aktivnosti škole „Oktava“ je i autorski rad Milana Milosavljevića (osnivača ove škole), prikazan kroz audio i video zapis grupe „Alhambra“.
Organizator koncerta, koji će biti relizovan u utorak, 19. januara od 19 sati u sali Gimnazije “Takovski ustanak” je Kulturni centar Gornji Milanovac.

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje