fbpx
spot_img

Kraljevski par na premijeri dokumentarnog filma „Zaboravljeni admiral“ o Ernestu Trubridžu

Beograd, 21. jun 2017 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su premijeri dokumentarnog filma „Zaboravljeni admiral“ o britanskom admiralu Ernestu Trubridžu, nosiocu najznačajnijih srpskih vojnih i civilnih odlikovanja, u Jugoslovenskoj kinoteci. Deo reportaže, kao i intervju sa Ser Tomom Trubridžom, praunukom glavnog aktera filma, snimljen je upravo na Kraljevskom dvoru na Dedinju početkom godine.

Premijeri su prisustvovali i Nj.E. g-din Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, g-din Nenad Nerić, državni sekretar u ministarstvu odbrane Republike Srbije, g-đa Slađana Zarić, autorka filma i urednica dokumentarnih emisija informativnog programa RTS-a, g-din Ilija Cerović, v.d. direktora Televizije Srbije, kao i brojne druge ugledne zvanice iz sveta umetnosti i kulture.

Dokumentarni film „Zaboravljeni admiral“ je biografska priča o britanskom admiralu koji je kao komandant Britanske misije došao 1915. godine u Beograd, glavni grad Kralјevine Srbije i ostao sa srpskom vojskom do juna 1919. Film je snimljen u produkciji RTS-a, ambasade Velike Britanije i Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.