fbpx
spot_img

,Kraljevstvo Rit“ – knjiga Danijela Kovača

Promocija knjige ,,Kraljevstvo Rit” Danijela Ko vača u četvrtak veče donela je dvostruku premijeru u Kragujevčkom domu omladine.

Daniel Kovač, inženjer, gitarista grupe Jarboli i vođa folk – bluz sastava Jesenji Orkestar, slikar, video umetnik, najmlađi kandidat za ,,Ninovu knjigu godine ” napisao je svoju petu knjigu, ,,Kraljevstvo Rit”. Knjigu je objavila Književna radionica Rašić 2021. godine. Radnju knjige pisac u Šekspirovskom dramskom tekstu najavljuje kao tragedij u kraljevstvu na obali reke sa očaravajućim zalascima sunca, kao u njegovom Pančevu. Danijel naslov nadgrađueje bogastvom slovenskih jezika, koje je prisvojio iz svoje borbe za preživljavanje radeći širom Evrope. Rit na slovenačkom znanči guzica…

Danijel je knjigu zamenio gitarom napomenuvši da je započeo svoju borbu protiv ,,Korupcije ”, izbacivanjem televizora iz dnevne sobe i šparanjem novca koje je namenio za teretanu. Prestavio nam je svoj novi album i prikazao video prezentaciju svoga filma.

„Daniel Kovač  u Kragujevačkom domu omladine. Sjajno. Intelektualno radoznali su uživali. Vi koji niste došli, čućete šta ste propustili. Čudna Šuma procvetala… Hvala Domu omladine na profesionalno odrađenom programu i gostoprimstvu. Da se spreme ,,Kuća Đure Jakšića”, SKC i Bazar (ex. Oblomov) .. i neke poljane, brda i proplanci. Mobilni kulturni centar, uprkos gravitaciji, teži redizajnu i rekreaciji“, opisao je ne svakidašnji kulturni događaj organizator Vladimir Burković Frizbi.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.