fbpx
spot_img

Kurs: Veštine upravljanja karijerom

Centar za razvoj karijere tokom aktuelnog semestra (jesenji semestar 2018/19.) realizuje kurs “Veštine upravljanja karijerom“ za studente Univerziteta u Beogradu.

 

Kurs je namenjen studentima završnih godina studija koji žele da spremnije zakorače u novo poglavlje razvoja karijere nakon fakulteta. Kroz različite aktivnosti, zadatke, alate za samoprocenu, vežbe i resurse polaznici će dobiti odgovore na pitanja kao što su:

Koji su moji kvaliteti? Kako vidim svoju karijeru? Koje opcije mi stoje na raspolaganju? Kako se postavljaju ciljevi?  Kako i gde mogu da tražim posao?  Kako da se uspešno predstavim poslodavcu? i mnoga druga.

 

Ovog semestra studenti imaju mogućnost da odaberu na koji način žele da pohađaju kurs – onlajn ili uživo.

 

“Živi” kurs se sastoji od 5 radionica koje se realizuju za grupu od najviše 30 učesnika i namenjen je onima koji vole neposredan kontakt sa predavačima i razmenu sa drugim učesnicima. Kurs se realizuje u zgradi Rektorata (Studentski trg 1), četvrtkom sa početkom u 12 časova, a trajanje radionica je od 2 do 4 sata. Početak kursa je 11. oktobra.

 

Onlajn kurs namenjen je onima koji više vole da rade sami, kada i odakle oni to žele. Podrazumeva 5 nedeljnih tematskih celina (tektualni, audio i video materijali, kvizovi i testovi) sa pratećim zadacima na koje polaznici dobijaju povratnu informaciju. Nedeljno opterećenje je 2 do 4 sata. Početak kursa je 10. oktobra.

 

Rok za prijavljivanje je 7. oktobar. Prijavite se ovde!

 

Cilj kursa “Veštine upravljanja karijerom“ je osposobljavanje studenata za upravljanje karijerom, njihovo pripremanje za uključivanje u tržište rada, kao i pružanje podrške u preuzimanju odgovornosti i aktivne uloge u svom budućem karijernom razvoju.

 

Kurs je fakultativan i namenjen studentima završnih godina osnovnih, Master akademskih ili doktorskih studija.

 

Po uspešno završenom kursu “Veštine upravljanja karijerom”, studenti će biti u stanju da:

  • koriste različite izvore informacija o savremenom tržištu rada
  • istražuju i prepoznaju svoja interesovanja, potrebe, znanja, veštine i sposobnosti i povezuju ih sa zahtevima savremenog tržišta rada
  • odlučuju o svojoj karijeri, postavljaju ciljeve i kreiraju karijerni plan
  • primenjuju različite metode i strategije traženja posla
  • sastavljaju efikasnu prijavu za posao – radna biografija, motivaciono pismo i biraju formu i sadržaj koji odgovaraju konkursu
  • se uspešno predstave poslodavcu na razgovoru za posao ili praksu

Kurs se realizuje na dva načina: uživo ili onlajn na Moodle platformi.

 

Kurs su osmislili i vode savetnici Univerzitetskog Centra za razvoj karijere. Osnovni cilj kursa je da studente osposobi za upravljanje karijerom, pripremi za uključivanje u tržište rada i pruži podršku u preuzimanju aktivne uloge u budućem karijernom razvoju. Uspešno pohađanje kursa polaznicima donosi uverenje o pohađanju, dodatne ESPB bodove, kao i upis ove vannastavne aktivnosti u dodatak diplomi.

Izvor: najstudent.com

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.