fbpx
spot_img

LG Display započinje sa isporukom OLED ekrana za Apple

Prema internet stranici Digitimes koja se poziva na izvore iz Južne Koreje, LG Display će prema potpisanom ugovoru u drugoj polovini godine (dakle, uskoro) započeti sa isporukama svojih OLED, ali i LCD ekrana kompaniji Apple.

Do kraja ove godine LG Display bi trebao da isporuči oko 3 do 4 miliona OLED panela i 20 miliona LCD panela za buduće iPhone.

Spomenuti OLED paneli trebali bi da se proizvedu u LG-jevom E6 6G postrojenju u južnokorejskom gradu Pajuu. Tokom 2019. godine LG Display bi trebao da osigura većinu narudžbina što se tiče OLED panela za Apple-ov 6,5-inčni iPhone, zbog čega bi LG Display sledeće godine isporuke OLED ekrana trebao da podigne na 10 miliona primeraka.

Isporuke Apple-u trebale bi da poprave finansijsku situaciju u LG Display-u koji je u prvom kvartalu 2018. godine zabeležio neto gubitke od 87,04 miliona američkih dolara, a za drugi kvartal se procenjuje da bi neto gubitak trebao da bude i veći.

Izvor: itvesti.info

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.