fbpx
spot_img

Mali ekran kao list hartije

U Beogradu predstavljen izuzetan i elegantan tv uređaj kompanije „LG Elektronics“. Model je dostupan i u Srbiji, a za njega treba izdvojiti 10.000 evra.

 

KOMPANIJA LG Electronics (LG) predstavila je u Beogradu LG SIGNATURE OLED W7 Wallpaper televizor minimalističkog dizajna. Novi uređaj poseduje jedinstveni LG OLED panel izuzetno jednostavan za upotrebu, dok njegova debljina iznosi zapanjujućih 2,75 mm. Panel je tanak i gladak, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo poput postera ili slike na zidu. Stručnjaci kompanije nekoliko godina su radili na osmišljavanju ovog dizajna, a razvoj modela W7 smatra se jednako revolucionarnim kao i promena sa CRT (TDP) na ravne televizore.

Uređaj se uz pomoć magneta postavlja direktno na zid, pa model izgleda poput prozora u drugi svet. Efekat se dodatno pojačava zvučnikom u kome se nalaze sve hardverdske komponente, a koji je razdvojen od televizora i sa njim se spaja samo jednim kablom. Model se svojom lepotom savršeno uklapa u enterijer svakog doma.

Ekstravagantni izgled upotpunjen je OLED tehnologijom i 4K rezolucijom. Osvetljenje svakog piksela reguliše se ponaosob, tako da nema potrebe za pozadinskim osvetljenjem. Ovaj mehanizam stvara savršeno crnu pozadinu i izvanredan kontrast, čime televizor postaje idealna podloga za prikazivanje čak milijardu jarkih, realističnih boja.

Novi model podržava i sve vrste HDR sadržaja – Dolby Vision, HDR10 HLG (Hybrid Log Gamma) i Technicolor napredni HDR sadržaj. S obzirom na to da ova vrsta sadržaja postaje sve popularnija i zastupljenija u holivudskoj i televizijskoj produkciji, model će ispuniti i prevazići očekivanja svih njegovih ljubitelja.

Model je već dostupan na domaćem tržištu, a njegova cena iznosi oko 1.200.000 dinara.

BIOSKOPSKI DOŽIVLjAJ

Bolje osvetljenje, jarke boje i dinamički kontrast gledaocima će omogućiti pravi bioskopski doživljaj u udobnosti sopstvenih domova, dok je za savršeni zvuk zadužen Dolby Atmos uz pomoć koga će posmatrači imati utisak da moćan jedinstveni zvuk dopire iz svih krajeva prostorije. Model uključuje i novu verziju 3.5 LG webOS operativnog sistema za smart telefone, čime je omogućen još jednostavniji pristup HDR sadržaju dostupnom na Amazon i Netflix VoD servisima.

Izvor: novosti.rs

Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.