fbpx
spot_img

Marko Spirić predstavlja: Portret i nova pesma Mirka Lazića /VIDEO/

Mirko Lazić je mnogo puta izgovorio ” Čašom dušu trujem“ , život ga je tome naučio sve što je do sada prošao, doživeo i osetio. Ipak on tu rečenicu uvek stavlja u pozitivan kontekst bez patetike i drame, jer osmeh, sreću i vedrinu nije izgubio kao ni zahvalnost na svemu što je do sada postigao.

POSLUŠAJTE NOVU PESMU MIRKA LAZIĆA!

Čašom dušu trujem je nova pesma koja najavljuje novi album Mirka Lazića koji folk pevač uveliko sprema. Pesmu je pisao Peđa Medenica, aranžman Endži Mavrić a spot je rađen u video produkciji Rich vision. Iza sebe ima tri izdata albuma u izdanju Diskosa, Vip produkcije i Gold music plus, a novi singl snimio je za Grand. Učestvovao je na mnogobrojnim festivalima i dobitnik dosta priznanja, od kojih ćemo izdvojiti „Vršačko proleće“ , „Moravski biseri 2004 godine“,  prvo mesto publike koja mu je najdraža jer je publika ta za koju nastupa i peva. 

Preuzeto sa Facebook
Preuzeto sa Facebook

Njegova životna priča je jaka, duboka, sačuvao je emociju, srdačnost i iskrenost zato i uspeva da sa svojim bendom polako i sigurno ostvaruje svoje snove. Vodi se  savetom da u patikama uvek ima kamen koji će ga podsetiti da ne sme da žuri ida treba da zasluži uspeh zato i jeste uspeo. Voli kafanu, dobru pesmu i kroz život ide srcem. Naizgled hladan i distanciran krije u sebi mnogo toga vrednog posebno smeh i širinu i tu specifičnu emociju koja se oseća u njegovom glasu.

Popularnost mu prija ali mnogo iskustva koje je stekao ne dozvoljavaju mu da je zloupotrebi. Porodična ljubav mu je mnogo bitnija od bilo koje naslovne strane i posebno osećaj da je uspeo da pobedi mnogo toga.

Preuzeto sa Facebook
Preuzeto sa Facebook

Kažu da se dobar glas daleko čuje u njegovom slučaju je to zaista bilo tako. Vremenom je sa prijateljima iz „FLASH BAND“  krenuo širim i perspektivnijim putem, nije se promenio i nije zaboravio svoju skromnost i vrlinu, ništa što mu je do sada obeležilo život. Verovao je u sebe i uspeo da na pravi način ostvari sve što je poželeo i bude zadovoljan jer nikada nije želeo previše.

Kao nijedan put kojim se ređe ide ni Mirkov nije bio lak, ni on ni ostali članovi benda nisu imali za cilj da bljesnu preko noći i nestanu. Znali su da moraju da prođu uspone i padove, period nestrpljenja, strahove i dilema. Mirko Lazić o tome govori kroz osmeh, slikovito i otvoreno upoređujući taj put sa životom. Stekao je dragoceno iskustvo koje mu je pomoglo da nauči neke stvari koje mu danas mnogo znače.

Muzika mu je uvek ostala u srcu, ta ljubav dala je posebnu notu njegovom glasu i interpretaciji koja je u velikoj meri zaslužna za njegov uspeh. Svestan je da nosi to u sebi, ponosi se time jedino tako i može da funkcioniše onakav kakav jeste, iskreno i prirodno sa svim manama i vrlinama.

– Ja mislim da se prosto sa time rodiš, ta emocija koju imaš da ne može da se nauči. Tehnički svaki čovek, svaki pevač može da nauči tehnički da peva, da nauči da diše, da kaže ajde neko dinamično pevanje, pevaj tiše, glasnije, ali emocija se verovatno rodi sa vama i način života koji živite ja volim kafane u neku ruku sam pomalo i boem. Tako da verovatno je to posledica svega toga sami život, jer sve što otpevam ja s tim se saživim. Neku pesmu kad otpevam ne moram ni da zamislim situaciju ona izlazi iz mene. Moraš biti iskren da bi došao do tog nekog cilja pogotovu u muzici. Podjednako uživam u svim muzičkim žanrovima posebno u trenucima kada umoran od nastupa potražim svoj mir. Slušajući grčku, špansku i italijansku muziku prepoznajem emocije iako su na stranim jezicima – izjavio je za portal Pokazivač pevač Mirko Lazić.

Osmeh mu je bio najveće oružje u najtežim trenucima tako je vaspitavan, da se ne stidi onoga što oseća, da ne gubi optimizam i da peva iz duše. Drugačije ne ume i ne želi. Zahvalan je što mu je posle svega pružena mogućnost da nastavi normalan život, ne voli da se vraća u prošlost ali neke stvari nikada neće ostaviti za sobom, verovatno i ne treba.

Preuzeto sa Facebook
Preuzeto sa Facebook

Prelomni trenutak je neminovno morao da se desi, onaj momenat koji pokazuje da je sve vredelo i koji nadalje uz malo sreće otvara mnoga vrata. Stekao je poverenje publike svojom nenametljivošću, mirovnošću,pesmama i iskrenim emocijama. Taj trenutak je u tom periodu bio veći ali izdržao je i stekao kredibilitet. Sve ostalo se nadovezivalo samo po sebi iz pesme u pesmu potvrđivalo kvalitet Mirka Lazića.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.