fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako da se našminkate za predstojeće praznike?

Kada se približe praznici, stanemo ispred ogledala pitajući se: „Kako da se našminkam za proslavu?“ Želite da se našminkate malo drugačije, od uobičajenog korišćenja crvenog ruža i ajlajnera. Šta da uradite da bi ste to promenili? 

Preporučujem vam da isprobate šminku u nude nijansama. Da istaknete oči na malo drugačiji način.

Za ovaj način šminkanja će vam biti potrebno oko 10-ak minuta. Iako niste profesionalac, opustite se i isprobajte sve varijante.

Prvi korak – lice

Prvo treba da nanesete puder, koji obično koristite. Uzmite četkicu za puder i njom razmažite puder. Time sprečavate stvaranje viška masnoće. Ukoliko imate tamne krugove ispod očiju, stavite korektor u predelu očiju. Korektor stavljate u obliku obrnute piramide. Preporučujem da stavljate korektor u stiku, jer je on najednostavniji za stavljanje.

Foto: Ema vitković

Posle korektora uradite konturisanje lica i stavite rumenilo. Konturišite sa stikom,  tako što koristite tamniju nijansu stavite ispod jagodica, strane čela, nos i bradu. Hajlajtujte sredinu nosa, i deo između usana, nosa i obrva. Sve to izblendujte četkicom ili prstima. Stavite na kraju rumenilo na vrh jagodica.

Drugi korak – oči

Definišite oko tako što će te izvući blagi spoljni ugao (kao za smokey eyes). Prva senka koju koristite treba da bude u nijansi čokolade ili slične braon nijanse. Stavite senku preko kapka i izvucite malo izvijeni ugao.

Na sredini kapka stavite senku boju karamele, za dramatičan efekat.

Na unutrašnje uglove oka stavite bronzanu nijansu. Tako će te vizuelno povećati oči.

Uzmite ajlajner ili kreon u braon nijansi i izvucite ravnu liniju, od unutrašnjeg ugla oka do spoljašnjeg. Produžite liniju i napravite kukicu, Kao što ste predhodno uradili sa senkom.

Istaknite obrve olovkom.

Sa uvijačem za trepavice uvite trepavice i namažite vašu omiljenu maskaru.

Treći korak – usne

Usne uokvirite sa olovkom, koja je slične boje kao vaš ton kože. Preko usana nanesite tečni ruž u blagoj nijansi roze-nude. Time će te usnama dodati boju. Ako želite dodatni sjaj, nanesite sjaj za usne u roze boji. 

Ako želite u prvi plan da stavite oči, ovaj način šminkanja je idealan. Zbog toga se usne šminkaju u neutralnoj nijansi, da bi se stvorio idealan balans.

Sigurna sam da vam je savet, za ovaj način šminkanja pomogao i da vam se sviđa.

Prijatelji portala Pokazivač:

Dešava se da ste veoma umorni, ali ipak nikako da potonite u san?

Stres dovodi do hiperaktivnosti mozga, uzavrele misli nije tako lako ohladiti Tada jutro nije baš dobro, a dan koji dolazi doneće novi stres.

Stalni nedostatak sna, umor i velika količina napornog rada (a podočnjaci su se već pojavili), govore o nepravilnom radu krvnih sudova.

Obavezno stabilizujte režim, a podočnjake trajno uklonite uz pomoć suplementacije, naše kozmetike i eko šminke (pružiće negu koži i oslobodiće vas od novog stresa sa kojim ćete se sigurno suočiti ako neko primeti umoran pogled).

Jutro bi trebalo da bude dobro, bez tamnih krugova ispod očiju!  #EmaSibirskozdravlje  Posetite moju stranicu: www.facebook.com/emasibirskozdravlje

Autor: Ema vitković

Izvor: zenskimagazin.rs

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.