fbpx
spot_img

Na tabli il’ dve, nastupa… Ahil Petiiić!

Foto: Mišo Koprivica
Foto: Mišo Koprivica

 Na osnovu radova u formi koja

Foto: bedetheque.com
Foto: bedetheque.com

uglavnom ne oduzima mnogo vremena čitaocu, tj. strip-tabli  (1-2 stranice), ovde predstavljamo jednu od zgoda starog znanca iz nekih ranijih izdanja, Ahila Petića – što je prilagođeno ime uglavnom poznato iz „Politikinog zabavnika“ i bliže je originalu Achille Talon, dok je u izdanju „Marketprinta“ iz nekih razloga korišćen naziv Nova, što i ovde figurira. Ovaj tip, u nekim srednjim godinama, i telesno i duhovno je pun sebe, a njegova sujetna priroda i želja da se istakne se nadograđuju raznim motivima koji se protežu od neke eruditske blagoglagoljivosti, do poletne  marljivosti i raznih oblika nesebičnog aktivizma… Ovaj strip junak je čedo francusko-belgijskog autora poznatog kao Greg (Michel Regnier)

Foto: Mišo Koprivica
Foto: Mišo Koprivica

Dakle, evo šta biva kada jedan, po nekoj osnovi renomirani trudbenik, entuzijasta, inovator itd. bude pozvan u jednu slavnu redakciju da pripremi ambijent za prigodno obeležavanje njenog dosadašnjeg ponositog rada… Nakon uzbuđujućih trenutaka, punih pouzdanja, dirljivih preispitivanja ali i  neizvesnosti, uz po neku još aktuelnu skeptičnost, vidimo da je našem stručnjaku bilo zadovoljstvo da… na efektan način obeleži dosadašnji rad ove ekipe/saradnju s njom jednim veličanstvenim FIN jer, veli, trebalo je i izdržati do samog kraja!

                                                 (A mi ćemo ovu priču uskoro NASTAVITI…)

Foto: Mišo Koprivica
Foto: Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.