fbpx
spot_img

NDF nastavlja da pomaže obnovu vrtića u Obrenovcu

deca

Fondacija Novak Đoković u potpunosti će opremiti vrtić „Ciciban“, čiju je rekonstrukciju (građevinske, kao i radove na električnim instalacijama) preuzela na sebe i završila nemačka humanitarna organizacija Help.

Novak Đoković Fondacija će sredstva u visini od 60.000 evra uložiti u kupovinu kompletnog nameštaja, didaktičkog i svih drugih materijala kako bi mališani i osoblje vrtića mogli nakon poplava da nastave rad i boravak u njemu.

„Kao Fondacija preuzeli smo na sebe kompletnu obnovu i opremanje centralnog vrtića „Veseljko” u Obrenovcu i u radove, koji su počeli, uložićemo više od pola miliona evra. Naše aktivnosti time nisu prestale, već smo se odazvali pozivu da kupovinom nameštaja i kompletnog didaktičkog materijala omogućimo nastavak rada vrtića „Ciciban” iz Obrenovca. Prilikom opremanja vrtića „Ciciban” posebno ćemo voditi računa da deci omogućimo povratak u prostor koji će biti podsticajan za njihov razvoj i učenje. Zahvaljujući uspešnoj saradnji koju imamo sa izdavačkom kućom JRJ, nove police i ormare ispunićemo kompletima knjiga koje će dečja znanja i interesovanja još više proširiti“, izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projektni menadžer Fondacije.

Vrtić "Ciciban"
Vrtić „Ciciban“

Predškolska ustanova „Perka Vićentijević“ u Obrenovcu raspolaže sa ukupno pet objekata koji su pretrpeli veliku štetu tokom majskih poplava. U narednom periodu, planirana je poseta vrtiću „Zeka” u Obrenovcu, koji je takođe deo Predškolske ustanove „Perka Vićentijević”, a sanaciju ovog objekta koja je pri kraju takođe je preuzela nevladina organizacija Help. Vrtić je obezbedio deo neophodnog nameštaja, a sve što bude nedostajalo nakon završenih radova i procene doniraće takođe Fondacija Novak Đoković, kako bi se vrtić vratio u prvobitno stanje i počeo sa radom.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.