fbpx
spot_img

Neobična i zadivljujuća ljubavna priča Miše Janketića: On je imao 28, a ona samo 16 kad su se zavoleli

Glumac Mihajlo Miša Janketić oženjen je godinama balerinom i glumicom Svjetlanom Knežević. Mišu Janketića imamo priliku da gledamo u mnogim predstavama i televizijskim serijama. Njegova supruga Svjetlana bila je stalna članica ansambla Pozorišta na Terazijama. Ostala je najviše upamćena po seriji Grlom u jagode, predstavi Cigani lete u nebo i manjoj ulozi u popularnoj tv seriji Lisice.

Njihovo poznanstvo bilo je gotovo sudbinsko i posebno romantično. Miša je od Svjetlane stariji 12 godina, a nisu samo godine nego i kilometri pravili dodatnu razdaljinu…

“Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio.

Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene”, ispričao je ovako Miša Janketić pre nekoliko godina za domaće medije.

Sećanje Svjetlane Knežević na poznanstvo sa svojim suprugom bilo je ovakvo:

“Upoznao nas je naš zajednički prijatelj Zlatan Doric. Miša priča da je na snimanju filma Horoskop rekao: „Vidite li onu malu? Kad poraste, ja ću je oženiti.“ Film su snimali na moru, ja sam imala 16 godina. Drugarica i ja smo se prijavile za statiranje da bi koji dan produžile letovanje. Posle četiri godine smo se zaista počeli družiti. Lepa priča. Što se tiče dece, ja sam bila inicijator. Da mi je Bog dao, bilo bi ih više”, ispričala je Svjetlana.

Mihajlo Miša Janketić, gostujući u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem, ispričao je jednu anegdotu. Jedna mlada novinarka pitala je našeg glumca koliko je dugo u braku na šta je on odgovorio: “40 godina, 45. Imam četvoro dece, imam i unuke…” Potom ga je novinarka zatekla pitanjem: “Da li Vi volite svoju ženu?” Miša Janketić dao je odgovor koji se može smatrati jednom od najlepših izjava o ljubavi:

ljubavna priča Miše Janketića

“Zatečen nedelikatnim pitanjem, rekao sam joj, slušaj, posle toliko vremena i toliko dece, devojko… Da li volim svoju ženu? Ne znam. Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim”.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin