fbpx
spot_img

Od igle do lokomotive na Vranjskom buvljaku

Mesta na kojima se uvek može naći sve, od igle do lokomotive, zvali ih pijacama, buvljacima ili bazarima, predstavljaju dušu svakog grada.

Ovde za vikend možete kupiti starinski nameštaj, nakit, polovnu odeću, stare knjige, antikvitete i sve ono što vam je potrebno. Mada je izvesno da ćete sigurno kupiti i neku sitnicu, koju i niste planirali. Na jednoj od tezgi zatekli smo nesvakidašnje, neobično i to uramljenu sliku pokojnika.

Nedeljno jutro mnogi Vranjanci proveli su na buvljaku, gde je bila velika gužva, budući da je i ponuda bila raznolika. Pored uobičajene robe, kao što su odeća, alati, kućni aparati, različite kućne potrepštine i sitnice, danas su se našle i veoma neobične stvari, i to po nimalo simboličnim cenama.

Ni na Vranjskom buvljaku nema za džabe. Od igle do lokomotive, narodski što se kaže. Prodavci svake nedelje porane u cik zore sa svojom robom čekaju kupce, a kupci već redovni i tačno znaju gde šta može da se nađe.

Oni koji su danas propustili ovu neobičnu ponudu, već naredne nedelje imaće priliku da se iznenade nekim novim stvarima. A možda pokušaju i sami da prodaju nešto staro i nepotrebno što će nekome sigurno koristiti.

Marko Spirić

PRIJATELJ PORTALA

POLIKLINIKA TARA 70

Dr Konstantinos Bourelakis (estetska medicina) 

Kontakt telefon 065 59 13 172

Instagram: dr_konstantinos

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.