fbpx
spot_img

Rausova antiratna izložba

“Antiratna izložba” Nebojse Radosavljevića Rausa koja će se otvoriti u ponedeljak 17. oktobra u Galeriji Doma omladine Kragujevca u 20 časova. U katalogu je najavljeno deset fotografija, velikog formata, koje prikazuju posledice ratova vođenih na Balkanu devedesetih godina dvadesetog veka. Izložba je uglavnom zasnovana na portretima ljudi, čiji životi su pod uticajem globalne svetske politike, poprimili tragičan tok. Mnogi od njih zauvek su izgubili priliku da to promene.

Nebojša Radosavljević Raus profesionalno se bavi fotografijom od 1982. godine. Prve fotografije objavljuje u studentskim novinama POGLEDI i NON. Kasnije sarađuje sa najpoznatijim novinama bivše Jugoslavije: NIN, START, VEČERNJE NOVOSTI, EUREKA, DŽUBOKS. Kraće vreme provodi u Grčkoj sarađujući u atinskoj dnevnoj novini ELEFTEROTIPIJA.

Početkom devedesetih i nastankom novih država na Balkanu, profesionalnu aktivnost nastavlja u opozicionoj dnevnoj novini nove Jugoslavije, DNEVNI TELEGRAF. Kasnije prelazi u novoosnovanu dnevnu novinu BLIC. Svoje fotografije izlagao je na grupnim i samostalnim izložbama, dobitnik je više domaćih i inostranih nagrada i priznanja, autor je fotomonografije ,,DOGAĐANJA NARODA 1988-2000.” i koautor fotomonografije „1999”.

Bavi se izradom fotografija za sve oblasti štampanih i elektronskih medija (novine, magazini, knjige, katalozi, izrada promotivnog i marketinškog sadržaja). Posle više od dve i po decenije rada u kompaniji RINGIER AXEL SPRINGER, radeći za sva njena izdanja, svoj profesionalni rad nastavlja u novinskoj agenciji TANJUG. Sarađuje i sa novinskom agencijom ASSOCIATED PRESS AGENCY.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.