fbpx

Odbojka dame: Poznati rivali Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije dobila je rivale sa kojima će se boriti za završni turnir Gran Prija 2017. godine. Prvog vikenda (od 7. do 9. jula) Srbija će odmeriti snage sa Brazilom, Belgijom i domaćinom turnira Turskom. Od 14. do 16. jula Srbija će igrati u Japanu u grupi D zajedno sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom. Treći i ujedno poslednji vikend je na programu od 21. do 23. jula, kada će naša reprezentacija igrati protiv Kine (domaćin turinira), Japana i Rusije u Hong Kongu.

Organizator završnog turnira je reprezentacija Kine, a pored domaćina na završnoj smotri će učestovovati i pet najuspešnijih ekipa posle tri odigrana vikenda.

ODBOJKA-LOPTA

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...