fbpx
spot_img

Odbojka: Finalni turnir Svetske lige

Finalni turnir Svetske lige počinje u sredu 13. jula, a muška reprezentacija Srbije će još jednom učestvovati na završnici najkomercijalnijeg odbojkaškog takmičenja. Selektor srpske reprezentacije Nikola Grbić saopštio je imena igrača, koji će braniti boje Srbije u Krakovu. Jedino novo ime u sastavu srpske reprezentacije je korektor Dokić, koji je dobio šansu umesto povređenog Aleksandra Atanasijevića.

Na spisku se nalaze:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ I ALEKSA BRĐOVIĆ.

KOREKTORI: DRAŽEN LUBURIĆ I TOMISLAV DOKIĆ.

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ I NEVEN MAJSTOROVIĆ.

BLOKERI: DRAGAN STANKOVIĆ, MARKO PODRAŠČANIN, SREĆKO LISINAC I ALEKSANDAR OKOLIĆ.

PRIMAČI: UROŠ KOVAČEVIĆ, MARKO IVOVIĆ, MILOŠ NIKIĆ I MILAN KATIĆ .

Prvi meč odbojkaši Srbije odigraće u četvrtak, 14. jula protiv reprezentacije Poljske od 20:30 časova, dok će drugi protivnik izabranicima Nikole Grbića u takmičenju po grupama biti ekipa Francuske. Taj meč je na programu u petak od 17:30 časova. U drugoj grupi snage će odmeriti Italija, SAD i Brazil. Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, a prenose utakmica Svetske lige možete pratiti na TV Arena Sport 1 i RTS 2.

ODBOJKA-LOPTA

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...