fbpx
spot_img

Odbojka/ Liga Šampiona: Zenit opet prvi

Završeno je još jedno izdanje Lige Šampiona za muškarce. Kao i predhodne godine, novi- stari šampion je postao Zenit iz Kazanja, koji je u finalu posle velikog preokreta savladao Trentino iz Italije rezultatom 3:2.  Prva dva seta obeležili  su Italijani, koji su potpuno iznenadili favorizovane Ruse i zasluženo su poveli sa velikih 2:0. Ipak, Zenit je velika i jako moćna ekipa, koja nije htela tek tako da prepusti  najvredniji pehar ove sezone. Od starta trećeg seta krenuo je veliki preokret, za koji je najzaslužniji bio  Vilfredo Leon, sada već velika zvezda odbojkaškog sporta  . Treći set Zenit je ubedljivo dobio i poput kaznene ekspedicije najavio veliku borbu  u četvrtom setu.  U četvrtom setu Trentino je imao prednost u finišu od 22:21, imali su veliku šansu tada da  meč privedu kraju ali izvukli su se sjajni Rusi i   stigli su  do petog seta, rezultatom 27:25.  I u petom setu Italijani su imali svoju šansu vodili su rezultatom 9:8, ali tada su se razgoropadili  snažni Rusi,  poveli su sa 13:10. Nije Trentino hteo da se preda, uspeo  je   da se približi na 14:13, imao je i kontru  ali  Urnaut nije uspeo da poentira . Zenit je velika ekipa , i takvu grešku surovi Leon nije hteo da propusti za veliko slavlje tima iz Kazanja.

Vilfredo Leon je i bio najefikasniji igrač susreta sa 27 poena, zahvaljujući toj partiji proglašen je za MVP. Pored njega Žeba Grebenjikov proglašen je za najboljeg libera završnog turnira., Uranaut za najboljeg primača. Rasel Holms i Sebastijan Sole za najbolji blokerski par, Maksi Mihajlov je najbolji korektor, dok je  mladi Simone Đaneli  najbolji dizač završnog turnira.

Finale Lige šampiona:

Zenit- Trentino 3:2 (23:25,22:25,25:17, 27:25,15:13)

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...