fbpx
spot_img

Olga Danilović novac od nagrade „Srce“ donira Dečjoj klinici u Tiršovoj

Olga DanilovićFOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE / PROMO

Olga Danilović, trostruka juniorska grend slem šampionka u dublu, dobila je nagradu „Srce“ od Međunarodne teniske federacije (ITF), za požrtvovanost u dresu reprezentacije u Prvoj grupi evro-afričke zone.

Olga Danilović
FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE / PROMO
Olga Danilović

Danilovićeva je dobila 1.000 dolara i ima obavezu da novac donira u humanitarne svrhe, pa je odlučila da sredstva prosledi Dečjoj klinici u Tiršovoj.

„Velika je privilegija imati priliku da predstavljaš svoju zemlju, da se boriš se za svoju zastavu. Kao i u juniorskim danima kada sam igrala za mlade selekcije naše zemlje, tako i sada u seniorskom reprezentativnom takmičenju, dajem maksimum na terenu, borim se za pobedu Srbije. I tako će uvek i biti. Zahvalila bih se svojim rivalkama na fer-plej i sportskom ponašanju i želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ova nagrada mi mnogo znači! Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju malih pacijenata“, kazala je Danilovićeva, 296. teniserka sveta.

Izvor: blic.rs

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.