fbpx
spot_img

Opsednut usporavanjem starenja – godišnje troši dva miliona dolara na tretmane, operacije i dijete

Četrdesetpetogodišnji stručnjak za softver zacrtao je sebi zadatak da povrati mladalačku formu i izgled rigoroznim planom ishrane, konstantnim snimanjima, bolnim medicinskim procedurama i tretmanima, što ga sve zajedno godišnje košta dva miliona dolara.

Brajan Džonson je stekao bogatstvo kada je svoju kompaniju „Brejntri pejment“ (Braintree) prodao „Pejpalu“ (PayPal) 2013. godine za osamsto miliona dolara. Od tada, 45-godišnjak se okrenuo sebi i koncentrisao svoje napore da zaustavi proces starenja.

Da bi postigao svoj cilj, koji uključuje da ima „mozak, srce, pluća, jetru, bubrege, tetive, zube, kožu, kosu, bešiku i penis 18-godišnjaka“, Džonson je zaposlio tim od 30 doktora i zdravstvenih stručnjaka koji nadgledaju svaku njegovu telesnu funkciju, piše Blumberg.

Plan „lečenja“, koji nadgleda 29-godišnji doktor regenerativne medicine Oliver Zolman, ne samo da zahteva godišnje investicije od nekoliko miliona dolara već je podrazumevao i pravljenje male klinike u Džonsonovom domu u Kaliforniji.

Njegova uobičajena dnevna rutina podrazumeva buđenje u pet svakog jutra, uzimanje dvadesetak doza suplemenata i lekova, uključujući cink i mikrodozu litijuma za „zdravlje mozga“.

Uobičajeni Džonsonov obrok
Uobičajeni Džonsonov obrok
Takođe se drži striktne veganske dijete od 1.977 kalorija dnevno, vežba sat vremena svakog dana i leže u isto vreme svake večeri. Dva sata pre odlaska u krevet nosi naočare za zaštitu od plave svetlosti.

Svakog meseca, tehnološki preduzetnik se podvrgava desetinama medicinskih procedura, od kojih su neke prilično ekstremne i bolne, a rezultati se potom nadgledaju i prate dodatnim testovima krvi, snimcima magnetne rezonance, ultrazvukom i kolonoskopijama.

„Do sada je 33.537 puta snimio svoja creva, otkrio da su mu trepavice kraće od prosečnih i ispitao debljinu karotidne arterije. Elektromagnetnim pulsevima cilja dno karlice kako bi popravio formu mišića i ima uređaj koji meri broj erekcija tokom noći“, navodi se u tekstu Blumberga.

Laserski tretman za lice
Laserski tretman za lice

Na nedeljnom nivou sprovodi pilinge kiselinom i lasersku terapiju. U lice ubrizgava salo kako bi izgradio „masnu potporu“. Tvrdi da je procedura drugačija od filera, jer se regeneriše i „novo salo će stvarati sopstvene masti“.

„Telo stvara određenu konfiguraciju sa 18 godina. Ovo je pasionirani pristup da se postigne uzrast od 18 godina svuda“, kaže Džonson za Blumberg.

Kakvi su rezultati?

Sada, više od godinu dana od početka eksperimentalnog plana tretmana, Džonsonovi doktori kažu da je uloženo počelo da se isplaćuje. Internista Džef Tol istakao je da se „svi markeri koje prate neverovatno popravljaju“.

Lekari kažu da je Džonson vratio biološku starost za najmanje pet godina i da sada ima „srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka i kapacitet pluća i fitnes 18-godišnjaka“.

Sa druge strane, Zolman, koji je školovanje završio na Kraljevskom koledžu u Londonu, realniji je kada se govori o Džonsonovim rezultatima. Dvadesetdevetogodišnjak tvrdi da tim nije postigao „neverovatne“, već „postepene, razumne rezultate“ za koje kaže da su očekivani.

Džonson se redovno podvrgava brojnim testovima
Džonson se redovno podvrgava brojnim testovima

Ono što Džonsona gura ka svemu jeste da pokušava da „dokaže da samopovređivanje i fizičko propadanje nisu neizbežni“.

Takođe kaže da očekuje da drugi neće razumeti ili verovati u njegov pristup, ali da je to u redu.

Na društvenim mrežama, Džonsonov zadatak da vrati vreme i ekstremni napori na koje je spreman izazvali su veliku debatu i brojne kritike.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.