fbpx
spot_img

Pozdrav od ekipe Boneli

 

bonelli_heroes
http://lomitelj.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
untitled-BredBaron
http://lomitelj.blogspot.com/

Za ljubitelje stripa… (a i za pregaoce zdravog duha) redakcija Pokazivača lansira jedan veliki letnji pozdrav u znaku Sergio Bonelli Editore!

Bonelli-tex
http://zonafrancacomics.blogspot.com/ 2011_09_01_archive.html

 

Da podsetimo, pomenuta kuća je najveći strip izdavač u Italiji i osnovana je 1940. Posao je pokrenuo Đan Luiđi Boneli (tvorac Teksa Vilera) a sa punim žarom mu se pridružio, i kasnije nasledio delatnost, njegov sin Serđo Boneli (1932-2011). On je pisao scenarije za brojne epizode Malog rendžera, Teksa, Zagora, unosio je nove ideje, prevodio neke stripove sa španskog itd. Da bi se malo distancirao od slavnog oca, povremeno je koristio pseudonim Gvido Nolita.

Pa, leto i raspust su pred nama, ostaje da odamo dobroj rekreaciji, ali i da se odazovemo i knjigama, ako i efektnoj strip zanimaciji!

http://www.netsrbija.net/zx_strip_veliki_blek.html
http://www.netsrbija.net/ zx_strip_veliki_blek.html

Za radoznale, za sve koji rado pamte sve te junake, ili su propustili da ih upoznaju a želeli bi, pogledati spisak i periode pojavljivanja na:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergio_Bonelli_Editore

 

 

 

Mišo Koprivica
Mišo Koprivica
Mišo Koprivica je od svog ranog opismenjavanja veliki ljubitelj stripova, a tu sklonost nije zasenio ni razvoj interesovanja prema lepoj književnosti, raznolikoj stručnoj literaturi, prema raznim (sup)kulturnim sadržajima uopšte. Svoje malo bekstvo i nadgradnju nad zamućenom kolotečinom nalazi i u pisanju i konzumiranju poezije, uživanje u slušanju muzike i skromnim porodičnim kretanjima. Oženjen je i otac dvoje dece.