fbpx
spot_img

Princeza Katarina i Lajflajn Čikago renovirali dečji dom u Beogradu

Beograd, 30. decembar 2022. – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago uspešno su realizovali još jedan značajan humanitarni projekat, renoviranje Doma za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj“ u Beogradu.

Ovaj dom je radna jedinica Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“ i pruža pomoć deci i omladini bez roditeljskog staranja i deci i omladini sa smetnjama u razvoju.

Izvršeni radovi su obuhvatili izgradnju i postavljanje rampe za invalidska kolica i renoviranje stepeništa, kao i zamenu svih stepenišnih pločica u dvorištu ove ustanove, a omogućeni su velikodušnom donacijom Grupe Tri Kola – Kola srpskih sestara Sv. Đorđa iz Džolijeta u Ilinoisu, Kola srpskih sestara „Kneginja Zorka“ iz Lansinga u Ilinoisu, i Kola srpskih sestara Svetog Arhangela Mihaila iz Lansinga u Ilinoisu.

„Veoma sam zahvalna našim dragim prijateljima koji su uzeli učešće i pomogli ovaj izuzetan projekat, omogućivši deci bolje uslove u ovom Domu. Dirnuta sam i zahvalna što ste tako velikodušno podržali našu zajedničku viziju i posvećenost da pomognemo deci i učinimo njihovo detinjstvo lepšim i bezbrižnijim. Jako sam srećna što vidim da smo ujedinjeni u ideji da se ovakvi projekti realizuju i što smo u mogućnosti da pružimo podršku deci kojoj je pomoć potrebna.

Istorija humanitarne saradnje moje Fondacije i Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“ i njegovih radnih jedinica je duga i ispunjena brigom i ljubavlju prema našoj deci. Deca su budućnost naše zemlje, a ta budućnost je lepa i svetla. Nastavićemo da činimo sve što možemo da im omogućimo lepše detinjstvo“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

G-din Janko Tabaković, direktor Doma za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj” izrazio je zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini, Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i Grupi Tri Kola: „Veliko vam hvala na velikodušnosti i podršci našem Domu. Ove godine uz vašu donaciju renovirali smo stepenište i prilaz i obnovili put i rampu za invalidska kolica u prednjem dvorištu. To nam mnogo znači i čini nam život u ovoj ustanovi mnogo lakšim. Zaposleni i deca Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ su vam veoma zahvalni”.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.