fbpx
spot_img

Princeza Katarina i Lajflajn Kanada pomažu Dom za decu i omladinu u Beloj Crkvi i Dom za decu i omladinu u Banji Koviljači

Beograd, 8. decembar 2020. – Nj.K.V. Princeza Katarina i Lajflajn Kanada pomažu Dom za decu i omladinu u Beloj Crkvi i Dom za decu i omladinu u Banji Koviljači.

Donacija vredna više od 9.000 kanadskih dolara omogućena je zahvaljujući bračnom paru Vrakela iz Kanade, koji je za svoju 50. godišnjicu braka izrazio želju da pomogne svojoj zemlji, zamolivši prijatelje da umesto poklona, uplate novac na račun humanitarne organizacije Lajflajn Kanada. Donacija je zatim pristigla posredstvom humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, Fondaciji Princeze Katarine u Beogradu.

Domu u Beloj Crkvi isporučen je automobil Fijat 500 L, koji će služiti za svakodnevni prevoz dece, a dom u Banji Koviljači dobio je dugo željenu novu mašinu za šivenje, zahvaljujući kojoj će deca u Domu dobijati adekvatnu garderobu, kao i neophodne proizvode za ličnu higijenu.

 

Direktori Domova, Mira Lalović i Zoran Stanković, izrazili su veliku zahvalnost porodici Vrakela, humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada i Princezi Katarini na pomoći koju pružaju za dobrobit naše dece.

Beograd, 7. Decembar – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, zajedno sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Čikago pružili su pomoć Domu za decu „Rada Vranješević“ iz Banja Luke. Ova značajna donacija obezbeđena je od strane Lajflajn Čikago humanitarne organizacije, čiji je Princeza Katarina pokrovitelj i došla je kao brzi odgovor Nj.K.V. Princeze Katarine na molbu osoblja iz Doma za decu.

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago organizovala je donatorsku zabavu koja je održana u prelepom ambijentu Muskago Lakes Country Club-a, nedaleko od Milvokija. Tom prilikom, prikupljena su i sredstva za Dom „Rada Vranješević“.

“Veoma sam zahvalna našim ljudima u dijaspori, koji nas nisu zaboravili u ovim teškim trenucima, već nastavljaju da obezbeđuju i prikupljaju pomoć za decu koja žive u Domovima. Uvek se trudimo da pomognemo koliko možemo i da svoj deci iz Domova obezbedimo srećno i bezbrižno detinjstvo kakvo i zaslužuju.“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Zahvaljujući donaciji deci su obezbeđeni laptop, projektor, jastuci sa navlakama, ćebad i set posteljine. Gospodin Vladimir Kajkut, direktor Doma Rada Vranješević izrazio je veliku zahvalnost Lajflajnu iz Čikaga i Princezi Katarini na divnoj donaciji koja će im mnogo značiti u daljem radu.

U narednom periodu Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, zajedno sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Čikako nastaviće da prikuplja sredstva za uređenje prostora u kome deca borave.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin