fbpx
spot_img

Probudi kreativca u sebi i postani deo Sarajevo Film Festivala

Sarajevo i ove godine slavi umetnost, kulturu i raznolikost, a po prvi put publika iz celog regiona imaće priliku da učestvuje u ulozi autora jedinstvenog kratkog filma, koji će se predstaviti u sklopu Sarajevo Film Festivala.

 

Sarajevo Film Festival

Foto: Promo

Pod ključnom porukom SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA, dugogodišnji sponzor i prijatelj festivala Atlantic Grupa u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, odlučila je da emocije publike iskoristi za stvaranje prvog amaterskog filma u vertikalnom formatu. Umetnost povezuje ljude, a upravo je otvorenost, emocija i strast prema filmu, kulturi i životu glavna misao vodilja ovog festivala, koji je postao jedna od najvažnijih adresa na evropskoj festivalskoj mapi.

 

I dok se proteklih godina duh Sarajeva širio regionom i omogućio hiljadama ljudi da u svojim gradovima prate projekciju filma iz Sarajeva, ove godine ideja kreativnosti i stvaranja pomerila je granice pa dovodi ceo region u Sarajevo. Želja je da se inspiriše publika da svoje emocije, kulturu, doživljaje, običaje i tradiciju zabeleži na najjednostavniji način, mobilnom kamerom. Od pristiglih kadrova stvoriće se film koji će na najbolji mogući način, potpuno autentično oživeti ključnu poruku SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA. Na ovaj način Atlantic Grupa i Sarajevo Film Festival žele da omoguće publici da svoje emocije pretoče u film povezujući različite kulture i običaje kroz umetnost i stvaranje.

 

U svetu filma, velika je novina upravo format u kojem će se ovaj film snimati, a reč je o vertikalnom formatu koji izlazi iz strogo zadanih okvira tako da koristeći sve prednosti moderne tehnologije omogućava kreativno izražavanje i onima koji nisu profesionalno vezani za film kao medij. Osećaj kreativnog uzbuđenja i stvaranja priče koja je veća od svakog pojedinca, čini ovaj projekat posebnim iskustvom za sve učesnike. A svi oni će naći svoje ime na odjavnoj špici filma koji će nakon predstavljanja u Sarajevu zaživeti i na istoimenoj stranici www.svismomiizistogfilma.com.

 

Sve informacije o tome kako učestvovati u stvaranju prvog amaterskog vertikalnog filma kao i osnovne informacije o projektu dostupne su takođe na istoimenoj internet stranici, a rok za slanje prijava je do 06. avgusta. Film će se prvi put prikazati u Sarajevu 12. avgusta nakon čega će osvojiti region.

Izvor: najstudent.com

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.