fbpx
spot_img

ROKI advokat i vrhunski menadžer

Proslavom svojih znamenja u životu i radu već tri decenije, advokat i novinar Milija Anđelić Roki, prestavlja se kao rok entuzijasta na prvi pogled. Izborom: lokalnih i srpskih istaknutih rok grupa, pevača i virtuoza gitara, klavira, bubnjeva, koje je spojio sa porodičnom krugom doneo je veliko osveženje na krakujevaačkoj rok sceni.  Kulturna javnost sada u njemu vidi i čoveka od koga možemo u tom žanru da očekujemo mnogo više.

Njegove koncerte proslave svojih  rođendana i jubileja advokatske prakse je sam finansirao i locirao na Velikoj i Maloj sceni Doma omladine, krasila je velika posećenost intelektualaca i muzičara široke lepeze generacija: iz prošlog milenijuma,  počevši od pedesetih, do omladine rođenih  pre deceniju, ili dve Dvadeset prvog veka. Iz Doma starih na štakama je prošle godine došao Mata Šipttar da uživa. Sa gitarom na sceni je Sima Maršal, pevaju: Čipi, Duda, Serđo, …. Pleni brižljivim planirnjem i tačnošću, bez improvizacija,  poštujući zakon i propise u Domu omladine i grada Kragujevca. Uživa da peva, da sluša sina i unuka, kada sviraju „Biske”, da svakom izviđaču odabare muzičku numeru, u kojoj će se isti prestaviti u naj boljem svetlu.

Svoj uticaj na muzičare, koji možemo porediti u rok muzici sa naj uspešnijim upravnikom Doma omladine u Kragujevcu Mirkom Đokovićem, nameće pitanje kako će se Roki  u Roken-rolu uboduće snaći. Da li će otići korak dalje, spojiti iskustvo advokata i muzičkog poznavaoca ovog Žanra. Osvedočeni smo podrškom zvezda roka, panka i mladih, nadamo se da će postati „mendžer”, koji će nam doneti još jednu  ili više grupa ,kao što je „Smak” i virtuze poput „Točka, Kepe, Laze, Borisa, Jelene, Marije, Uroša…”

Na proslavu svog ovogodišnjeg rođendana februara 2023. doneo je teniske lopte, pa me ne bi iznenadio da i dovede na sledeću proslavu  Novaka Đokovića da zajedno pevaju roken –rol klasiku, naravno po izboru Milije Anđelića Rokija!

Spojio iskustvo advokata i muzičkog poznavaoca

Spojio iskustvo advokata i muzičkog poznavaoca

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.