fbpx

Atletika: Kolašinac peti

Srpski atletičar i aktuelni vicešampion Evrope u bacanju kugle, Asmir Kolašinac osvojio je peto mesto na mitingu u Potsdamu, koji je zapravo predstavljao egzibicioni miting. Asmir je na kraju bio peti sa odličnih 20,56 metara. Prvo mesto je osvojio Nemac Storl sa fantastičnih 21,32 metra, dok je drugi bio Stanek iz Češke sa 21,30 m.

Kolašinac je nakon daljine od 20,63 metara na prvenstvu Srbije, napravio još jednu dobru uvertiru pred Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu početkom marta.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...