fbpx
spot_img

Sladjana Nedeljkovic…REČ DVE SA…Đorđe Merdžijević

Đorđe Merdžijević – Rođen 6. septembra 1995. iz Vranja. Radim trenutno u Kini, grad Dongguan, kao teniski trener. Ceo život sam u sportu, bavio sam se fudbalom 5 godina, a zatim sam trenirao košarku i tenis u isto vreme. U tenisu sam vec 11 godina. Kada sam završio srednju školu otisao sam u Beograd na studije, na Sportsku akademiju „Sportska i Zdravstvena skola“ i poceo da pečem teniski zanat u teniskom klubu „Dril“.  Posle nepunih godinu dana sam napredovao dosta i dobro se pokazao u tom poslu – počeo sam da drzim privatne časove rekreativcima, radio sa decom iz cele Evrope pa planini Tara, držao sam promocije tenisa na terenima „Teniske Akademije Đokovic“, i posle nepunih godinu i po dana dobio poziv iz Kine koji sam prihvatio i evo me ovde sada.

Sve ono što je bilo atraktivno i zanimljivo pitati ovog mladog čoveka – pitala sam… za vas… da bi i vas motivisala – nastavite čitati…

Sladjana Nedeljkovic- REČ DVE SA - Djordje Merdzijević
Sladjana Nedeljkovic- REČ DVE SA – Djordje Merdzijević

*Koje je prvo sećanje, asocijacija na odabir profesije kojom se sada baviš?

Oduvek sam voleo da se borim za nešto sam i zato sam odabrao individualni sport kao što je tenis, jer u tenisu moraš da se boriš za svaki poen sam, kao i u životu za bilo sta drugo.

Djordje Merdzijević - teniski trener
Djordje Merdzijević – teniski trener

*Koji su tvoji sportski heroji?

Moj sportski heroj je Novak Đokovic, zato što je pravi borac i čovek koji predstavlja pravog sportistu, zbog koga sada svi na svetu znaju gde je Srbija. On je pokrenuo mnoge sportiste ne samo tenisere da moraju da se bore i daju svoji maksimum da bi postigli nesto u životu. Tako je pokrenuo i mene.

*Kako se desilo da momak iz Vranja odluči da ode na tako dalek put zbog posla?

Odluka je bila teška, nije lako odvojiti se od svojih prijatelja i porodice u 21. godini, ali mene je moj otac učio da ako želis da postigneš velike stvari u životu moraš da se žrtvujes i da dobre stvari ne dolaze tako što ćes da tapkaš u mestu i ići uvek na sigurno. Ako zeliš da budeš veoma uspešan u trenerskom poslu moraš da prikupiš mnogo razlicitih iskustava, jer se u bilo kojoj drugoj zemlji uči na drugačiji način.

Djordje Merdzijević - sati rada i igre
Đordje Merdžijević – sati rada i igre

*Verujem da bi puno mladih osoba prihvatilo izazov i krenulo u svoj “san” o poslu – opiši nam tvoj radni dan?

I ja verujem da bi puno mladih prihvatilo izazov a i trebali bi da prihvate, jer upoznati novi svet, nove ljude, novu kulturu i novi način života je veoma uzbudljiva avantura. Moj radni dan pocinje ovako: Ustajem svakog jutra u 7:00, imam jutarnje treninge sa klincima do 12:00, a sa takmičarima radim od 16:00 do 21:00, vikendima radim i u teretani sa klincima, vežbe za kordinaciju i izdržljivost, a to su veoma bitni segmenti u teniskoj igri.

*Da nisi odabrao taj posao, šta bi radio?

Da nisam odabrao teniski posao, verovatno bih bio nutricionista, to me je oduvek mnogo zanimalo.

Djordje Merdzijević - Vranjanac u Kini
Đordje Merdžijević – Vranjanac u Kini

*Reci nam nešto što ne znamo o tebi?

Veliki sam borac i ni u jednom trenutku nisam stao da se nadogradjujem znanjem i veštinama u sportu, ni jedan dan od kada sam počeo da se bavim sportom nije prošao bez fizičke aktivnosti, lud sam za sportom i obožavam tenis. Kada sam bio takmičar nisu mogli da me sklone sa terena – čak sam igrao i po 7h bez pauze, što je slučaj i dan danas kada imam slobodan dan.

*Tvoja poruka čitaocima „POKAZIVAČA“ bila bi…

Poručio bih čitaocima „Koračajte hrabro… Život voli hrabre „.

HVALA…

 

Slađana Nedeljković
Slađana Nedeljković
Volim da pomerim granice da bi se svet video mojim očima. Realnost može biti obojena i malo drugačija - nasmejana mojim i vašim emocijama. Na putu traganja za nežnošću koja je (tu negde) u svakom čoveku.