fbpx
spot_img

SLEM konkurs

U cilju negovanja i razvijanja kratkog satiričnog izraza, udruženje „Leskovački klub čitalaca“ iz Leskovca, organizuje festival humora i satire „Satirična LEskovačka Mućkalica (SLEM)“, u okviru koga raspisuje konkurs za najbolje aforizme.
Konkurs je otvoren od 1. jula do 15. avgusta 2017. godine, a pravo učešća na konkursu imaju autori aforizama iz Srbije i inostranstva. Strani državljani mogu da dostave aforizme na svom jeziku, ali je obavezan i prevod na srpski.
Za učešće na konkursu potrebno je da na adresu:
„Knjižara Stošić“
Bulevar Oslobođenja 101,
16 000 Leskovac,
(KONKURS ZA AFORIZME)
pošaljete ne manje od 5 i ne više od 10 aforizama, potpisanih šifrom i to spakujte u jednu veću kovertu. U istu kovertu stavite još jednu, manju, zatvorenu kovertu u kojoj ćete dostaviti i rešenje šifre. Rešenje šifre treba da sadrži ime i prezime autora, kratku biografiju i podatke za kontakt.
Takođe se pozivaju pojedinci i kulturne i obrazovne ustanove sa teritorije Jablaničkog okruga da predlože autore sa područja Leskovca i da obrazlože predloge za specijalnu nagradu „Diploma Žak Konfino“, koju dodeljujemo za poseban doprinos humoru i satiri autoru iz Leskovca. Predloge slati na adresu: [email protected]
Žiri, poznat organizatoru, ocenjivaće radove do 31. avgusta i objaviti rezultate početkom septembra.
Dodela nagrada pobednicima konkursa za najbolje aforizme biće organizovana početkom novembra u okviru Drugog festivala humora i satire „SLEM“. Predviđene su tri nagrade za najbolje autore i specijalna nagrada „Miodrag Stojanović Dunđer.
Organizaciju konkursa za najbolje aforizme pomogla je Knjižara Stošić, a finansijski podržala Uprava za društvene delatnosti Grada Leskovca.

Deana Sailović
Deana Sailovićhttps://deanasailovic.wordpress.com/
Satiričar, autor tri knjige “Princeza na zrnu razuma” , “Elektronska ispovedaonica” i "Koji sam ja meni idiot". Priređivač knjige "Žena i aforizam". Član Udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga. Urednik satirične redakcije na Pokazivaču.