fbpx
spot_img

Srbija u serijalu Nacionalne geografije „Evropa odozgo“

Sredinom septembra, ekskluzivno na kanalu Nacionalna geografija: nova sezona dokumentarnog serijala „Evropa odozgo“. Novi ciklus počinje epizodom koja je posvećena Srbiji. Ceo svet saznaće više o našoj bogatoj kulturi, prirodnim lepotama koje oduzimaju dah, ali i savremenim inženjerskim dostignućima.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, naša zemlja biće prikazana kao nikada do sada, uz neverovatne snimke iz vazduha, ali i kroz priče ljudi.

Milana Petrović glavni i odgovorni urednik izdanja Nacionalne geografije za Srbiju, istakla je da su uvek vredni i imaju novo izdanje za avgust u kome je priča o napretku novih tehnologija, priča o proučavanju Stounhendža, tekst o klimatskim promenama i Indiji.

Napominje da je otvoren i foto-konkurs za sve koji se bave fotografijom i vole je. Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2022. godine.

„Prvi kontakt je bio putem mejla, koji je stigao od producenta londonske kompanije koja se bavi montažom i produkcijom emisija Nacionalne geografije. Tako je počela saradnja“, istakao je Dragan Trifunović, producent i pilot drona.

„Preporučila me je naša rediteljka Katarina Petrović preko koje sam uspeo da stupim u kontakt sa Nacionalnom geografijom. Pogledali su moje radove, koji su im se dopali, pa smo počeli saradnju. Pripreme za snimanje trajale su od avgusta 2021. godine, tada je napravljen i izbor priča i lokacija. Bilo ih je dosta“, rekao je Dragan Glišović, pilot drona.

Kako je istakao producent Dragan Trifunović, najjači utisak ostao je posle snimanja Zasavice i kanjona Uvca. Zasavica je neobična priča o jedinstvenoj farmi magaraca, o najskupljem siru na planeti. Snimanje beloglavih supova ispod hranilišta na Uvcu.

„Snimanje Sinagoge je bilo interesantno, kao i snimanje na Golupcu, gde su se tokom snimanja promenila četiri godišnja doba“, rekao je Dragan Glišović.

„Dugo sam u ovom poslu, snimao sam po svetu, a Srbija je jako lepa zemlja i odozgo i odozdo, ali je odozdo jako prljava i trebalo bi da povedemo računa o prirodi“, istakao je Dragan Trifunović.

Kako je rekao Dragan Glišović, premijera emisije o Srbiji u okviru serijala „Evropa odozgo“, očekuje se 18. septembra 2022. godine.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin