fbpx
spot_img

Srpska doktorka iz Majamija i Princeza Katarina doniraju medicinsku opremu porodilištu Dragiša Mišović

Beograd, 5. septembar 2019 – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina i dr Gorana Kuka Epstin iz Majamija zvanično su uručile opremu za skrining sluha kod novorodjene dece, invalidska kolica, mašinu za sukciju krvnog pritiska, mobilni uredjaj za merenje krvnog pritiska i stalke za infuziju porodilištu Kliničkog centra “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu u vrednosti oko 12.000 evra.

Dr Gorana Kuka Epstin je rodjena u Beogradu, gde je pohadjala osnovnu školu i gimnaziju, a potom diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Po diplomiranju, obavezni lekarski staž je obavila u KCB “Dragiša Mišović”, a specijalizirala je plastičnu i rekonstruktivnu hirugiju. 2014. godine se preselila u Ameriku i priključila se Fondaciji za plasticnu hirurgiju i transplantaciju kose.

„Zahvaljujem se doktorki Gorani Kuki Epstin, koja, iako živi daleko, nikad ne zaboravlja svoju zemlju. Nadam se da će ova oprema unaprediti rad Instituta i poboljšati negu majki i njihovih beba”– istakla je Princeza Katarina u svom govoru.

Prof dr Vladimir Djukić, direktor Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” i dr Sladjana Mihajlović, upravnica Porodilišta, kao i celokupno medicinsko osoblje Instituta, zahvalili su Princezi Katarini i dr Kuka Epstin na donaciji i pruženoj pomoći.

U pratnji NJ.K.V. Princeze Katarine i dr. Kuka Epstajn bio je i suprug dr. Kuka Epstin dr. Džefri Epstin, plastični hirurg iz Majamija na Floridi.

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.