fbpx
spot_img

Srpska književnica se obratila prisutnima u velikoj dvorani Opštine Vračar. Verujte u sebe!

U krcatoj dvorani Opštine Vračar u Beogradu, juče je održano humanitarno – književno veče pod nazivom „ Pokušaj da hodaš u mojim cipelama“ u organizaciji eminentnog Udruženja „Haj’r“. Ovim skupom istaknutih umetnika, književnika i pisaca, medijima je poslata poruka očuvanja kulture i poezije, ali i poruka zaštite od nasilja s obzirom na to da je novembar mesec u znaku borbe protiv nasilja kako psihičkog tako i fizičkog! Pored predstavnika iz Ministarstva, trebalo je da govori predsednik opštine Vračar u Beogradu prof. dr Milan Nedeljković koji je iz opravdanih razloga bio odsutan. Događaju su prisustvovali prof. psihijatar Jovan Marić, generalni direktor srpsko – marokanskih stvaralaca Žade Nikolić, predsednik KC Sabah Al Zubeidi i drugi renomirani kulturni radnici.

Ovim povodom vrlo važnim za srpski narod, naročito za žene, sprska književnica, pesnikinja i novinarka koja dugi niz godina piše o ljubavi, čežnji i razumevanju pročitala je odabranu pesmu „Govor ljubavi“ , ali i poručila da je vrlo važno da verujemo u sebe, lični razvojni put i sve ono kvalitetno što nas okružuje. Zahvalila g-đi Hajriji Ramadani na pozivu i pozvala sve prisutne da obrate pažnju na zapostavljene ljude u okruženju, jer svaki razgovor, moralna podrška ili edukativna reakcija može eventualno sprečiti nasilje u sopstvenom krugu ljudi.

Inače, srpska književnica je i humanitarka koja često daje kulturni doprinos mnogim gradskim manifestacijama ali i Humanitarnim udruženjima, te je u velikoj dvorani Opštine Vračar nagrađena dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom.

 

Marko Spirić

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.