fbpx
spot_img

Stefan je šampion, ima 3 fakulteta i napada olimpijsko zlato

Svetski prvak, olimpijac, reprezentativac Srbije u basketu 3×3, Mr. Robot – gost našeg podcasta „Penâl“ je Stefan Stojačić.

Novi Sad je grad basketa 3×3, Liman njegovo mesto rođenja, a Stojačić nije samo sve gore navedeno, već mnogo, mnogo više.

Pre nego što se definitivno opredelio za basket, igrao je „veliku“ košarku i ima zvanje svetskog juniorskog šampiona iz 2007. godine u rodnom gradu, kada su u čuvenom finalu srušili SAD sa Stefom Karijem.

U međuvremenu svira klavir, često igra i šah, dok je basketu 3×3 postao svetski prvak 2018. Bio je i najbolji igrač planete, sada se sprema za Olimpijske igre, a kroz život korača sa diplomama čak tri fakulteta.

Kako sam kaže, možda je nekada i malo lutao tražeći sebe, ali je sada prvo i prve svega basketaš i spreman je da sa ekipom napadne zlato u Tokiju.

Odakle mu nadimak Mr. Robot, zašto je pravio pauzu, zašto smatra da možda i nije dobro završiti tri fakulteta, kao i još mnogo toga otkrio je u našem podcastu „Penâl“, a sa njim je razgovarao zamenik urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojša Todorović.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.