fbpx
spot_img

Svetski poznati psiholog Dr Shefali Tsabary predstavlja koncept svesnog roditeljstva u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani

Novak Đoković Fondacija po prvi put dovodi u Evropu dr Shefali Tsabary, omiljenu sagovornicu Opre Vinfri. Pridružite se njoj i Jeleni Đoković u „Razgovoru o roditeljstvu: Podrška, ne perfekcija“.

Vodeći svetski stručnjak za roditeljstvo, klinička psihološkinja i autorka nekoliko bestselera Njujork Tajmsa, dr Shefali Tsabary, prvi put će u Beogradu održati predavanje 26. septembra u mts dvorani. U našu zemlju dolazi na poziv Novak Đoković Fondacije, kako bi predstavila koncept svesnog roditeljstva, kojem se u svojoj karijeri posebno posvetila. U okviru predavanja, svesno roditeljstvo će biti detaljnije objašnjeno i kroz razgovor sa Jelenom Đoković, suosnivačem i globalnom direktorkom fondacije. Pored Beograda, ovaj događaj će biti održan u Ljubljani i Zagrebu, a ovo neće biti samo njeni prvi nastupi u regionu, već i u celoj Evropi.

Dr Shefali Tsabary izjavila je kako će iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da podeli iskustvo o brojnim izazovima sa kojima se roditelji svakodnevno susreću u odnosu sa svojom decom, ali i ponudi savet koje će im omogućiti bolju povezanost sa njima.

Želim da zahvalim Novak Đoković Fondaciji što je prepoznala svesno roditeljstvo kao koncept koji osnažuje i neguje ličnost deteta, uvažava njegovu autentičnost i prihvata je uz postavljanje zdravih granica. Raduje me što ću prvi put imati priliku da govorim u Evropi, iako sam u toku svoje karijere radila sa mnogim roditeljima iz vaših zemalja i osnaživala ih da se bolje snađu u svojoj ulozi. Svako ko bude došao na predavanje moći će da postavi pitanje. Želim da dam odgovore na sva vaša pitanja, iako znam da nas sve spaja samo jedna namera – da budemo što bolji roditelji i da naša deca budu srećna. Otkriću vam jednu tajnu – recepta nema, ali ima jedan put koji će vam pomoći da shvatite dete – to je put razumevanja onoga što vi osećate i onoga kako ste se osećali kada ste bili mali. Kada tu zagonetku otklonimo, odgovori će se sami ukazati – izjavila je ovim povodom dr Shefali Tsabary.

RAZGOVOR O RODITELJSTVU - PODRŠKA NE PERFEKCIJA - DR SHEFALI TSABARY I JELENA ĐOKOVIĆ

Suosnivač i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije, Jelena Đoković, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da će fondacija omogućiti svim zainteresovanim roditeljima u tri regionalne metropole da čuju jedan drugačiji pristup roditeljstvu, fokusiran na vaspitanje prilagođeno potrebama dece i njihovo pravo da budu svoja.

Izuzetno sam ponosna na to da Novak Đoković Fondacija dovodi dr Shefali u Beograd, Zagreb i Ljubljanu. Organizacijom njenih predavanja hteli smo da omogućimo roditeljima iz regiona da od jednog svetski priznatog stručnjaka u oblasti roditeljstva čuju mišljenje koje će im pomoći da pronađu odgovore na brojna pitanja koja svakoga dana postavljaju. Učenje dr Shefali se ne sastoji od davanja predloga kako da nateramo dete da nas sluša i bude pokorno. Naprotiv, cilj je da prepoznamo detetovu autentičnost i negujemo je. Ovakav pristup vaspitanju dece nije previše rasprostranjen i verujem da je upravo zato važno da roditeljima pružimo mogućnost da koncept svesnog roditeljstva upoznaju iz prve ruke – istakla je Jelena Đoković.

Knjige dr Shefali prevedene su i na srpski/hrvatski/slovenački jezik, a naslovi koji su bili bestseleri Njujork Tajmsa i koji su do sada kod nas prevedeni su: Svesni roditelji: „Menjamo sebe/Osnažujemo decu“„Izvan kontrole“ i „Osvešćena porodica: revolucija u roditeljstvu“.

Predavanja u Beogradu održaće se 26. septembra u 18h u mts dvorani, u Ljubljani 18. septembra u 17h u Cankarjevom domu i u Zagrebu 21. septembra u 18h u Mozaik Event Centru. Ulaznice je moguće kupiti putem servisa tickets.rs za Srbiju, eventim.hr za Hrvatsku, eventim.si za Sloveniju, kao i na blagajnama ovih ustanova. Na događajima je obezbeđen simultani prevod na lokalne jezike.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.