fbpx
spot_img

Da ne bih pričao: Ko čeka – taj dočeka

Ne zna čovak šta ima dok to ne izgubi. Ko čeka – taj dočeka. Dve narodne izreke veoma lepe, koje uz ostale, naravno, treba danas koristiti.

Ovih dana je u toku US open, ali ga mnogi nazivaju i US closed. Razlog? Pa, nisu dozvolili Novaku Đokoviću da dođe, za njega turnir nije otvoren, već zatvoren.

Ima tu više nelogičnosti koje su veoma zanimljive, ali ja ću izdvojiti samo dve koje su možda i najmanje logične…ili bolje rečeno, najviše nelogične.

Prva nelogičnost

Prošle godine Nole nije bio vakcinisan, a igrao je. Ove godine se ništa posebno nije promenilo u tom delu, osim nekih spoljašnjih okolnosti koje su čak i povoljnije i pogodite šta se dešava – ove godine Nole ne igra.

Druga nelogičnost

Nevakcinisani Amerikanci mogu ući ući u Ameriku, nevakcinisani stranci ne. Migranti koji nisu vakcinisani mogu da uđu u Ameriku, a Nole ne može.

Dalje samo strpljivo

Jedan od najzdravijih i najboljih ljudi na ovoj planeti koji se neizmerno bavi održavanjem svog tela i duha u dobrom stanju ne igra ove godine niti na AU Openu, niti na US Openu. Dva gren slema. Političari dve države su se potrudile u tome da ga spreče. Uzgred, mešanje politike i sporta nije više nikakva novost, nažalost. Budućnost možda i bude lepša u tom delu, navijamo za to – strpljivo.

I na kraju, ono šta i napisah na početku…Ne zna čovek šta ima dok ne izgubi. Ne zna ovaj svet još uvek da ima najboljeg aktivnog tenisera sveta, najboljeg aktivnog sportistu sveta koji teniskim reketom piše istoriju tenisa, a i sporta uopšte. Da zna – ne bi propustio ni jedan sekund, a da ne uživa u njegovim teniskim čarolijama. Ne zna – ali saznaće.

Foto: Getty Images

Pokazaće im to lično najbolji Pokazivač – Novak Đoković. Jer, Nole strpljivo čeka svoje šanse. A kad ih dobije – zna se šta će biti.

Nole čeka. A ko čeka – taj dočeka!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.